základní část, 13. kolo
23.10.2022 16:00 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

Slovácko se dlouho trápilo, nakonec však zápas s Teplicemi otočilo

Slovácko bylo proti Teplicím viditelně lepší, dlouho se však v útoku trápilo. Moravané se ale navzdory nepříznivému stavu nevzdali a v závěru otočili výsledek na svou stranu. Hrdinou domácích se v nastaveném čase stal obránce Stanislav Hofmann.

Dobývání hostující svatyně zahájil v první půli přízemní střelou Havlík, kterou ve svých rukavicích utlumil brankář Grigar. Na Havlíka poté navázal Tomič, jenž se hezky uvolnil na pravé straně, avšak výsledný projektil slovenského obránce Grigara nezaměstnal. Mezi tři tyče se po standardní situaci rozehrané Havlíkem netrefil ani hlavičkující Hofmann.

Pořádně se Grigar musel znovu činit poté, co si na Reinberkův centr naskočil Kozák. Zkušený gólman, jenž se právě v zápase proti Slovácku stal nejstarším prvoligovým hráčem v historii Teplic, se však blýskl efektní i efektivní robinsonádou. Teplice toho směrem dopředu moc nevymyslely, přesto se ve 42. minutě dostaly zničehonic do vedení. Sražená střela Hybše vedla k Juklovi, po němž se balón dostal k Gningovi, jenž šťastný "pinball" zakončil do odkryté části domácí brány.

Po změně stran se Moravané dlouho pořádně trápili v koncovce. Nejprve po přihrávce Petržely pod sebe orazítkoval břevno Havlík. Později po centru Kadlece vytáhl Hofmannovu hlavičku nad břevno Grigar. Později centroval pro změnu Kalabiška, jenže Tomič hlavičkoval do tyče.

Až v 85. minutě se Slovácku povedlo bránu soupeře odčarovat. Další pas Kadlece našel na zadní tyči Vechetu, jenž hlavičkou z úhlu nachytal do té doby bezchybného Grigara - 1:1. V nastavení se utkání chýlilo k dělbě bodů, tu však domácí nakonec odmítli. Havlíkův nákop v páté minutě nastavení vyhledal nikým nehlídaného Hofmanna. Tomu stačilo správně nastavit pravou končetinu, kterou balón usměrnil k tyči mimo Grigarův dosah. Nastala obrovská euforie v táboře domácích a pochopitelně velké zklamání na straně hostů.

Autor: Ondřej Vaculík

Komentáře (6)

Přidat komentář
Alan

0:0

Reagovat
kecipep

3:1

Reagovat
Championship

3:0

Reagovat
oli9

2:1

Reagovat
Elmas

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Grigar nezklamal

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele