základní část, 24. kolo
19.03.2023 15:00 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Zlín pykal za vyloučení, výhru Slovácka v derby řídil dvougólový Kim

Také druhý souboj mezi Slováckem a Zlínem v probíhající sezoně dopadl lépe pro Uherskohradišťské. Ti svého regionální rivala tentokrát porazili jednoznačně 3:0. Hostující "Ševci" pykali zejména za brzké vyloučení, které výrazně ovlivnilo průběh utkání. To umožnilu řádit Seung-bin Kimovi, který se dvakrát radoval z přesného zásahu.

K zásadnímu momentu zápasu došlo již ve druhé minutě, kdy Fillo ve středu pole ostře dohrál Hofmanna. Hlavní sudí Starý původně nechtěl zlínského hráče vylučovat, avšak po radě od kolegy sedícího u videa vytasil červenou kartu. Fillo se přitom do sestavy "Ševců" vrátil poprvé od svého vyloučení proti Spartě. Nyní si opět minimálně jedno ligové střetnutí nezahraje.

Přesilovku zužitkovalo Slovácko poprvé po čtvrthodině hry. Opět jim výrazně pomohl soupeř, neboť Bartošák ztratil balón před vlastní bránou. Napadající Daníček získal míč pro Petrželu, ten přihrál Kimovi, jenž zblízka propálil zlínského gólmana Rakovana. Domácí mohli do přestávky ještě navýšit svůj náskok. Sinjavskij ovšem ve 27. minutě pálil zpoza pokutového území nepřesně a pokus Havlíka ze standardní situace těsně před koncem první půle vyrazil nad břevno Rakovan.

Krátce po změně stran už ale strážce svatyně "Ševců" podruhé kapituloval. V gólové akci měl opět prsty Petržela, který dribloval ve vápně Zlína tak dlouho, až předložil balón Kimovi. Tentokrát se Korejec trefil přízemní střelou k tyči. Na 3:0 chtěl v 50. minutě upravit Mihálik, avšak po postupu z úhlu trefil Rakovana. Třetí branku nicméně Slovácko přece jen přidalo. V 69. minutě se kulatý nesmysl odrazil k Petrželovi, který volejem stanovil konečnou podobu výsledku. Zlínskému kraji tak dál vládne klub z Uherského Hradiště.

Autor: Ondřej Vaculík

Komentáře (1)

Přidat komentář
DidusIneptus

Tohle derby tipují na 0:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele