základní část, 7. kolo
11.09.2021 19:00 CET
3 : 2
(2:1)

Reportáž

Plzeň přehrála Spartu a vrátila se na první místo

Fotbalisté Plzně napravili zaváhání z minulého kola a vrátili se na průběžné první místo tabulky. Pražskou Spartu v boji o prvenství porazili 3:2. Po trefách Beauguela s Mosquerou dokázal Karlsson jen snížit, stejně jako Drchal po brance Sýkory.

V osmé minutě viktoriáni poprvé zahrozili, Sýkorův centr se akrobatickým způsobem pokoušel zužitkovat Beauguel. Na opačném konci hřiště to zkoušel Pešek, vytěžil ale jen rohový kop. Karlssonova standardka nedlouho poté skončila ve Staňkových rukavicích, Hložkovi zase zakončení na poslední chvíli zhatil Hejda.

A tak v osmnácté minutě udeřili domácí. Hejdův útočný výlet rezultoval v Mosquerův balón do vápna, kde si jej našel Jean-David Beauguel, jehož pěkná střela skončila za Nitovými zády. To jako by Plzeň nakoplo a v dalších minutách dominovala. Řezník napálil Kopice, ten pak po Beauguelově pasu a dobrém zpracování zahodil tutovku a mířil vedle.

Zaváhání sparťanské obrany přineslo po půlhodině druhou trefu Bílkovy družiny. Bucha přihrávkou za obranu našel Jhona Mosqueru, který pláchnul všem, obhodil si vybíhajícího Nitu a následně do prázdné brány uklidil. Bleskově mohl přijít další trest pro Spartu, to když Kopic napřáhl k zajímavé ráně ze střední vzdálenosti.

Namísto toho se Letenští radovali z kontaktního gólu do šatny. U rohového praporku předskočil Hložek Kašu, následná Hanckova dalekonosná rána se po Staňkově zákroku dostala zpět k Hložkovi. Ten předal míč Davidu Mobergu Karlssonovi, jenž trochu krkolomnou akci dokázal zakončit střelou do sítě.

V závěru první půle došlo ke konfliktu mezi Řezníkem a Peškem, který dal plzeňskému bekovi hlavičku. Po pauze se zase řešilo hučení ze sparťanského kotle na Mosqueru s Beauguelem, jinak ale převládaly pozitivní fotbalové záležitosti jako třeba Hanckova prudká rána z úhlu.

Deset minut po přestávce ukázal své kvality Jan Sýkora. Nejprve jeho přízemní ráně chybělo pár centimetrů, o pár desítek sekund později ale napřáhl znovu a svou levačkou poslal balón náramným způsobem mezi tři tyče. Na druhé straně se musel činit Staněk, který důležitým zákrokem zastavil Hložkův přímák. Neuspěl ani Haraslín po své zasekávačce a střele na přední tyč.

V šestaosmdesáté minutě mohl vítězství modro-červených zpečetit Chorý, ten ale Hybšův centr trestuhodně nasměroval jen mimo Nitovu svatyni. Podle pořekadla "nedáš, dostaneš" tak udeřila Sparta. Haraslínův pokus Staněk vyrazil jen k Václavu Drchalovi, jemuž už nečinilo problém dostat míč za brankovou čáru.

A jelikož se Staňkovi povedlo zneškodnit i zajímavý centr z pravé strany, udržela Viktorka vedení a vrátila se na první místo tabulky. To jí ale ještě stále může sebrat Slavia, pokud zvládne oba zápasy, které má k dobru.

Autor: Martin Vejdělek / isport.blesk.cz

Komentáře (5)

Přidat komentář
Filip236

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

2-3

Reagovat
smazaný uživatel

0:3, Vrba kotrmelec.

Reagovat
FC Parma

2:0 (Šulc, Janosek)

Reagovat
John Obi Mikel

Tip 0:1, přání 1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele