základní část, 20. kolo
06.02.2022 18:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Plzeň potrestala zaváhání Slavie a po výhře nad Hradcem se vrátila na čelo

Plzeň měla především v druhé půli co dělat s Hradcem Králové, roli favorita však na úvod jara na rozdíl od Slavie zvládla. Západočeši se po hubené výhře dostali do čela tabulky právě před Pražany. Jediný gól duelu obstaral útočník Tomáš Chorý.

V prvním poločase měla více ze hry dle očekávání Plzeň, jako první nicméně zahrozil hostující Prekop, jehož hlavička ze třetí minuty se jen těsně nevměstnala mezi tři tyče. Za dalších deset minut už měli tutovku Západočeši, gólman Hradce Fendrich však vychytal Havla i dorážejícího Čermáka. Po následném rohovém kopu skončilo nenápadné zakončení Pernici na břevně.

Viktoria však dál přikládala pod kotel a ve 28. minutě už se radovala z přesné trefy. Centr Sýkory ze standardní situace si v pokutovém území našel Chorý a hlavou zakončil k tyči mimo dosah Fendricha. O tři minuty později Fendrich znovu jen přihlížel, jak Chorý — tentokrát po pasu Mosquery — hlavičkuje do sítě. Radost domácích ale tentokrát překazil sudí Machálek, který celou situaci ještě zkontroloval u videa, načež usoudil, že si Chorý v souboji s Čechem pomáhal nedovoleně.

Plzeň si tak před odchodem do kabin vypracovala pouze jednobrankový náskok, neboť Chorého zásah neplatil a střela Kopice ze 38. minuty zase proletěla nad břevnem. Po změně stran už ale Západočeši netahali tak jednoznačně za delší konec. Hradec začal kousat a čím dál víc se hrálo na jeho útočné polovině. Po hodině hry vyhledal Vlkanova z volného kopu Kubalu, ten ale v těžké pozici netrefil bránu. Deset minut nato pálil Prekop z další standardky přímo mezi tři tyče, ovšem připravený brankář Plzně Staněk si připsal snadný zákrok.

V závěru už ale Viktoria soupeře do vyložené šance nepustila. I po porážce nicméně Východočeši zůstávají ve středu tabulky.

Autor: Ondřej Vaculík

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

5:0

Reagovat
ondrasch77

Bude hrát Bogél?

Reagovat
smazaný uživatel

1:1 (Sýkora - Vlkanova)

Reagovat
Alan

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

3,77-4,18. Výhra Plzně o 3 a více-výhra přesně o 2 goly. Tak to vidí opisovač z naší jedničky.

Reagovat
smazaný uživatel

3,79-4,19 .

Reagovat
smazaný uživatel

Zase jim něco vyšlo .

Reagovat
John Obi Mikel

Tip 3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele