základní část, 29. kolo
17.04.2022 17:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Laštůvka dělal, co mohl. Hráči v poli ale Viktorii svými chybami darovali tři body

Plzeňská Viktoria si ve 29. kole Fortuna ligy poradila na svém hřišti s oslabeným Baníkem Ostrava 2:1. Hosté se ani po změně trenéra nedokázali popasovat se svou mizernou formou a znovu se nevyvarovali zbytečných chyb. Viktoria si tak po třech remízách připsala díky rozhodující trefě Pavla Buchy důležité vítězství a před posledním kolem zůstává na dostřel za první Slavií.

Nejvyšší představitelé Baníku po dalším špatném výkonu a domácí remíze s Hradcem definitivně ztratili nervy s trenérem Ondřejem Smetanou a do konce ročníku pověřili vedením mužstva Tomáše Galáska. Ten si jen stěží mohl představovat těžší start, protože Plzeň musela po třech remízách nutně zabrat, pakliže si nechtěla nechat opět pláchnout vedoucí Slavii. Hosté se krom herní krize potýkali také s rozsáhlou marodkou, na kterou nově přibyli Ladislav Almási či Daniel Tetour.

Jan Laštůvka od začátku zápasu dokazoval svou důležitost pro ostravský tým. Hned v první patnáctiminutovce totiž musel krotit dalekonosnou střelu Buchy a poté pokus Radima Řezníka z hranice malého vápna. Byl tak na dobrých 30 minut jedinou světlou postavou Baníku, týmu se totiž vůbec nedařilo přejít do pokutového území soupeře. Ve 32. minutě už bylo pro Slezany zle. Stopeři svou špatnou poziční hrou dovolili Jhonu Mosquerovi zpracovat dlouhý balon, který pak pohledným lobem poslal za záda vyběhnuvšího brankáře. Kolumbijec mohl ke konci poločasu vedení dokonce navýšit, jeho obstřel ale Laštůvka tentokrát vyrazil.

Do druhé půle oba celky vkročily hodně bojovně naladěny, v prvních minutách se více hádalo a postrkovalo, než aby se hrál fotbal. Jako šok z čistého nebe pak působilo vyrovnání Baníku, když si balon do branky srazil Milan Havel. Hlavní podíl na vyrovnání měl David Buchta, který nevypustil dlouhý balon a vyslal před branku střílený centr. Okamžitou odpověď měl na kopačce, potažmo i na hlavě, Jean-David Beauguel, v obrovské dvojšanci ale selhal. To však vzápětí napravili Jan Kopic s Buchou, když druhý jmenovaný k levé tyči zakončoval pohlednou kombinaci. Gólu předcházela špatná zpětná přihrávka Jiřího Bouly. V 78. minutě se jako poslední hráč ve větší šanci připomněl Mosquera, který Laštůvku protáhl tvrdou střelou z hranice vápna.

Viktoria tedy po třech remízách zabrala a Baníku nenechala jediný bod. Ani ve středu ovšem na Plzeň nečeká nic snadného, zavítá totiž do Mladé Boleslavi. Ostrava doma přivítá Jablonec.

Autor: Livesport.cz / Marek Januška

Komentáře (4)

Přidat komentář
Alan

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0 jako obvykle

Reagovat
Kepy_FCB

Obvykle je to větší příděl

Reagovat
Elmas

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele