o titul, 1. kolo
24.04.2022 16:00 CET
3 : 1
(2:1)

Reportáž

Plzeň díky skvělému Staňkovi přemohla Slovácko a poskočila do vedení

Plzeňská Viktoria měla se Slováckem nemalé potíže, mohla se však spolehnout na skvělého gólmana. Jindřich Staněk předvedl úžasný výkon a především díky jeho práci získali Západočeši tři body. Po zaváhání Slavie navíc svěřenci trenéra Michala Bílka poskočili do čela skupiny o titul.

Domácím vyšel skvěle vstup do utkání. Kalvach rozehrál v šesté minutě standardní situaci na Beauguela, jenž brankáře Moravanů Nguyena přelstil poněkud neortodoxně ramenem. Poté si ovšem Plzeň vytrpěla těžké chvilky, v nichž se ovšem vyznamenal Staněk. Ten nejprve famózně vychytal hlavičku Reinberka po rohovém kopu, následně zneškodnil i únik Jurečky, jehož vyslal "exviktorián" Petržela.

Těsně před uplynutím půlhodiny hry už ale ani Staněk nezmohl nic s pokutovým kopem, který Slovácko dostalo k dispozici poté, co Čermák v šestnáctce přišlápl nohu Sadílka. Exekuci penalty vzal na svá bedra Cicilia a útočník hostů přesnou střelou vyrovnal. Ve 31. minutě se na druhé straně mohl revanšovat Čermák, jenže po centru od Mosquery pálil těsně vedle brány hostů.

Čtyři minuty nato už si ale Viktoria vzala vedení zpět. Beauguel v pokutovém území udržel míč a přes Hofmanna vyhledal před bránou Sýkoru, který pobídkou od spoluhráče nepohrdl. Ani druhá branka však odpor Slovácka nezlomila. Výrazně mohl pomoct hostům Havel, který čtyři minuty po změně stran riskantně hasil přihrávku mířící na Reinberka. I za spolupráce se Staňkem nicméně obrana Západočechů zase pro jednou obstála.

Po hodině hry dostal práci také Nguyen, jehož zpoza vápna prověřil Sýkora. V 68. minutě se zaměstnání dočkal také Staněk, proti němuž stanul Reinberk, jemuž ale gólovou radost vzala pravá horní končetina fantasticky chytajícího brankáře. A tak místo vyrovnání přišla branka na 3:1. Daníček v 73. minutě povalil před vlastní bránou Chorého a tak i Plzeň dostala k dispozici penaltu. Z 11 metrů pak Nguyena, který se levou rukou natahoval marně, překonal Beauguel.

V závěru sice z brejku pálil nepřesně Havel, Viktorii už to ovšem mrzet nemuselo. Západočeši mají po skalpu Slovácka týden na přípravu před zřejmě nejdůležitějším utkáním sezony na půdě pražské Slavie. Pro Moravany se navzdory porážce nic nemění, neboť nadále zůstávají na čtvrtém místě daleko za třetí Spartou i bezpečně před pátým Baníkem.

Autor: Ondřej Vaculík / fortunaliga.cz

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
John Obi Mikel

0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele