základní část, 3. kolo
07.08.2021 16:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Sparta si poradila s Karvinou a zůstává stoprocentní

Sparta se oklepala z úterní porážky proti Monaku a doma udolala Karvinou. Pražané tentokrát nerozstříleli soupeře tak jako před týdnem v Liberci, na druhou stranu podruhé v řadě udrželi čisté konto. Po třech kolech nadále zůstávají stoprocentní. Slezané na první vítězství dál čekají.

Po úterním nezdaru se do středu obranu na úkor Panáka postavil Vitík, v záloze zase místo Pavelky operoval Souček. Karviná na Letné vsadila na rozestavení se třemi stopery. Místo v sestavě tak našel Soufiane Dramé, pouze na lavici náhradníků usedl Nešický. Od první minuty nehrál ani Papadopulos, jehož v útoku nahradil ligový debutant Svoboda.

Pražané v úvodu bůhvíjak nedominovali, k brance jim však stačila hned první povedená akce. Hancko ve 23. minutě šikovně našel osamoceného Hložka, ten si míč přehodil na pravou nohu a obstřelem ke vzdálenější tyči přelstil karvinského brankáře Neumana. Sparťanský talent se v první půli mohl prosadit dvakrát, jenže špatnou přihrávku Santose nepotrestal, neboť si pomohl faulem, a když jej v 38. minutě do samostatného úniku znovu vyslal Hancko, netrefil mladík ani prostor mezi třemi tyčemi.

Slezané vystrkovali růžky prostřednictvím Sinjavského. Estonský fotbalista na sebe prvně upozornil v 17. minutě, kdy se přes levou stranu dostal k zakončení, které ale neprošlo přes bránící hráče. Po půlhodině hry se stejný hráč rozběhl tentokrát kolem pravé postranní čáry, adresáta před bránou však hledal marně.

Po změně stran se na hřišti objevil mladý Jurásek, který v 63. minutě prověřil pozornost gólmana domácích Niţy. Ten měl chvíli poté velké štěstí, neboť nepřečetl směr centru ze standardní situace a mohl být rád, že Buchta nehlavičkoval mezi tři tyče.

Po náznacích soupeře se konečně probrala také Sparta. Další zásah měl na kopačce Hložek, jehož v 68. minutě vybídl Polidar, proti byl ovšem Neumanův reflex. Vzápětí strážce svatyně MFK vytěsnil nad břevno oblouček Hancka, v 78. minutě už se ale Pražané radovali z druhé branky. Na centr Peška z pravé strany si naskočil Pavelka, proti jehož hlavičce se Neuman natahoval marně.

Autor: Ondřej Vaculík

Komentáře (2)

Přidat komentář
Elmas

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

8:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele