základní část, 14. kolo
07.11.2021 18:00 CET
4 : 2
(2:1)

Reportáž

Sparta se na body nadřela, Teplice ale nakonec porazila

Pražská Sparta porazila v zápase 14. kola Fortuna ligy Teplice 4:2. Letenské poslal do vedení Ladislav Krejčí mladší, navázal na něj Dávid Hancko. Za hosty však ještě před přestávkou snížil Matías Succar. Na první gól Matěje Pulkraba ještě z penalty reagoval Jakub Mareš, domácí útočník ale v závěru druhým přesným zásahem pečetil vítězství svého celku.

Ve třinácté minutě Sparta po zisku míče ve středu hřiště podnikla rychlý přechod do útoku díky průniku Martina Minčeva, ten svoji snahu zakončil střelou mezi nohama Lukáše Marečka, míč se pak od vnější části tyče odrazil vedle branky do zámezí. O pět minut později Lukáš Haraslín při rychlém průniku po útočné polovině a vniknutí do pokutového území nejdříve uklouzl, povedlo se mu však míč udržet a okamžitě po návratu na nohy střílel, z nepřipravené pozice však velmi nepřesně.

Pražané tak udeřili po půlhodině hry. Po Peškově rohu se do vzduchu zavěsil Ladislav Krejčí mladší a přesnou hlavičkou ke vzdálenější tyči otevřel skóre zápasu. Mladý defenzivní záložník navíc mohl za šest minut rozvlnit síť podruhé. Jan Machálek po zhlédnutí videozáznamu totiž nařídil penaltu pro Spartu za ruku Admira Ljevakoviće. Ten paží srazil předchozí centr Peška. Míč si na penaltový bod postavil právě Ladislav Krejčí mladší, jenže jeho střelu k pravé tyči brankář Grigar výborným zákrokem vyrazil. Sparťanské patálie s penaltami tak pokračují.

Ve 39. minutě zase bylo před hostující bránou divoko. Nejprve po výborném Dočkalově centru Martin Minčev prudkou hlavičkou orazítkoval břevno. Poté Jakub Pešek po pravé straně potáhl míč k pokutovému území, pak byl tvrdě atakován Ljevakovićem, ale stačil posunout míč k Dávidu Hanckovi, jenž pokořil Tomáše Grigara. Domácí se však nejspíš nechali uchlácholit dosavadním vývojem, a tak Teplice ještě před přestávkou udeřily. Po akci Ladislava Kodada se v pokutovém území uvolnil Matías Succar a přesnou střelou k tyči nedal Nitovi šanci zasáhnout.

Začátek druhého poločasu sice územně patřil Spartě, ale po Hanckově nepřesné ráně a Panákově slabé hlavičce se ke slovu přihlásili v 56. minutě hosté. Tomáš Vondrášek byl faulován při průniku po pravé straně, míč se však odrazil ke Štěpánu Krunertovi, tak rozhodčí Machálek ponechal výhodu, Krunertovu střelu ke vzdálenější tyči Florin Nita vytáhl skvělým zákrokem na roh. Za pár minut už však zase bylo živo na druhé straně. Jakub Pešek si na pravé straně narazil míč s Tomášem Wiesnerem a po výborném centru byl blízko třetí gólové asistenci, Matěj Pulkrab ale na míč těsně nedosáhl a Ladislav Krejčí mladší jej nedokázal dotlačit do sítě.

Teplice mohly udeřit v 75 minutě. Tomáš Wiesner extrémně špatnou přihrávkou vybídl hosty do brejku dvou hráčů proti jednomu, Trubač řešil tuto situaci individuálně, jeho střela však byla zablokována. A tak Sparta o dvě minuty později trestala. Po Hanckově pasu se za Chaloupkova záda dostal Matěj Pulkrab a přes vybíhajícího brankáře Grigara dokázal elegantním obloučkem skórovat.

Sparta však zřejmě nechtěla zápas dohrát v klidu. Ladislav Krejčí mladší totiž u kraje pokutového území fauloval probíhajícího Tomáše Vondráška a hned věděl, co bude následovat. Jakub Mareš kopl penaltu po zemi doprostřed, Florin Nita spadl doprava a neměl šanci zasáhnout. Další vzruch na Letné nastal dvě minuty před koncem základní hrací doby. Florin Nita nepřesvědčivým odkopem přihrál přímo Jakubu Marešovi, jenž by měl před sebou prázdnou branku, míč ale nedokázal zpracovat. Sparta tak přežila horkou chvilku a z protiútoku udeřila. Lukáš Haraslín pronikl po útočné polovině, mezi teplickými obránci přesně přihrál Matěji Pulkrabovi, jenž trefil takřka odkrytou branku.

Sparta se tak díky výhře zařadila o dva body za první Slavii a o bod za druhou Plzeň na třetí příčku, naopak Teplice budou během reprezentační přestávky poslední.

Autor: Petr Procházka / livesport.cz, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

3:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele