základní část, 25. kolo
13.03.2022 18:00 CET
3 : 1
(0:0)

Reportáž

Sparta po změně stran přehrála Pardubice a konečně zvítězila

Trvalo to poměrně dlouho, nakonec si ale Sparta proti Pardubicím zastřílela a spravila si náladu po předešlých nezdarech. Letenští sice více dominovali v první půli, nakonec ale o své výhře rozhodli až po změně stran, přesněji řečeno v samotném závěru duelu.

Východočechy totiž dlouho držel nad vodou brankář Markovič. Ten se poprvé zaskvěl již po několika sekundách hry, kdy zastavil kombinaci mezi nahrávajícím Karabcem a zakončujícím Hložkem. Po 20 minutách byl zase blízko gólu Vitík, avšak po rohovém kopu netrefil v dobré pozici míč. Vzápětí vystřihl po centru Højera nůžky Krejčí mladší, jeho pokus ovšem přeletěl břevno.

Z přesné trefy se Sparta neradovala ani po půlhodiny hry poté, co pardubický stoper Toml pokazil rozehrávku, načež se v tutovce ocitl Karabec. Domácí mladík ale odvážným obloučkem překopl bránu. Svou svatyni uhájil Markovič také ve 40. minutě, kdy po pasu od Hložka vychytal pohotově střílejícího Čvančaru.

Po hluboké defenzivě v prvním poločase mohly Pardubice jedenáct minut po přestávce zničehonic skórovat. Centr z levé strany propadl ke Kostkovi, jenž si naběhl z pozice pravého beka, jeho ránu však zastavila tyč. Na druhé straně se v 60. minutě konečně radovali Letenští. Na centr od Hložka si naskočil Krejčí mladší, jenž v souboji výškově předčil Tomla a konečně otevřel skóre.

Hosté se ovšem nevzdávali a v 66. minutě nebyli daleko od vyrovnání, Spartu však po centru Cadua a hlavičce Černého zachránil gólman Heča. Postupně se nicméně začala v obraně Východočechů vyskytovat mezery, do nichž domácí nabíhali. Jenže Čvančara v 70. minutě pohrdl pobídkou od Wiesnera a sám před Markovičem trestuhodně netrefil prostor mezi třemi tyčemi, za dalších sedm minut pak stejný hráč opět mířil nepřesně po nahrávce Dočkala.

Uklidnění na kopačky sparťanů tak přišlo až v 85. minutě. Wiesner na pravé straně nastartoval Haraslína, ten vyhledal nabíhajícího Minčeva a střídající Bulhar zvýšil na 2:0. O tři branky vedli Pražané za další čtyři minuty. Tentokrát si Minčev s Haraslínem vyměnili role, byť slovenský zakončovatel musel o branku zabojovat na brankové čáře, kde o centimetry předčil Tomla a silou dopravil balón za brankovou čáru.

Čisté konto ale domácí neudrželi. V nastaveném čase se totiž do míče parádně opřel Černý a střelou přesně k tyči se postaral alespoň o kosmetickou korekci. Na rozdělení bodů už nicméně nic nezměnil.

Autor: Ondřej Vaculík

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele