o titul, 2. kolo
01.05.2022 19:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Penaltový závěr neměl vítěze. Plzeň uhrála na Slavii bod a zůstává první

Přes 90 minut hracího času se v Edenu čekalo na branku, aby ve velmi emotivním závěru padly hned dvě. Nejprve se zdálo, že Slavia přece jen urve vítězství. Záhy ovšem Plzeň stejně jako soupeř skórovala z penalty a uhájila dvoubodový náskok v tabulce. S konečným výsledkem tak mohou být více spokojeni Západočeši.

Očekávaný opatrný úvod narušila 18. minuta a Teclův úprk. Útočník sešívaných se v závěru své akce rozhodl pro kličku na brankáře Viktorie Staňka, načež po vzájemném kontaktu upadl. Sudí Frankowski nejprve odpískal penaltu, po zhlédnutí videozáznamu ovšem shledal, že Staněk nejprve zasáhl míč. Slavia si tak ještě musela na pokutový kop počkat.

Plzeň si slibnou šanci vypracovala po půlhodině hry, ovšem zakončení Buchy z nadějné pozice zablokoval Hovorka. Těsně před koncem první půle se na druhé straně hřiště uvolnil Traoré, Staněk však jeho zakončení zneškodnil.

Do druhé půle vstoupili lépe Pražané. Pět minut po změně stran si na centr Holeše naskočil Tecl, jeho hlavička ale přeletěla přes břevno. Za dalších devět minut se po dlouhém nákopu málem prosadil hostující forvard Beauguel, jenž přešel přes obránce domácích, na gólmana Mandouse už si nicméně nepřišel.

Velký zmatek vznikl v 66. minutě před bránou Viktorie, ke štěstí hostů se ale míč nakonec odkutálel do zámezí. Na příležitost Slavie dokázali hosté znovu rychle odpovědět. V 69. minutě pohotově pálil Havel, balón však skončil v rukavicích Mandouse.

Vyvrcholení duelu ve Vršovicích odstartovala 86. minuta a standardní situace Pražanů. Po ní nejprve zastavil ránu Olayinky blokující Pernica, z dorážky zase Kúdela nepropálil Eduarda Santose. Celou situaci ovšem arbitr Frankowski ještě přezkoumal u videa, na němž zjistil, že si ve vlastní šestnáctce nedovoleně počínal Beauguel. Po jeho nebezpečné hře vysokou nohou tak kopali sešívaní penaltu, kterou suverénně proměnil Kúdela - 1:0.

Rychle však bylo v Edenu po euforii. Hned vzápětí se totiž po letmém kontaktu s Oscarem skácel k zemi žolík hostů Trusa a Frankowski tentokrát odpískal pokutový kop rovnou. Beauguel nezaváhal, trefil se přesně k tyči a zařídil konečnou remízu.

Autor: Ondřej Vaculík

Komentáře (12)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1 nebo 1:2 Plzeň nepadne

Reagovat
standa91

Tááák určitě...

Reagovat
hematop

Ehm..... Radši to Standíku smaž

Reagovat
smazaný uživatel

4:0 Slávka si spraví chuť a půjde na první místo, kam patří.

Reagovat
Losinho

2:0

Reagovat
Houfi

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2,96-3,17. Hcs Slavia -1,5-výhra přesně o jeden gol. Jeden z těch dvou .SNAD.

Reagovat
smazaný uživatel

Co ten bookmaker dělal, že nedokázal správně vypsat kurz na tak jednoduchý zápas???? Honil si kládu????

Reagovat
smazaný uživatel

Plzeň dá na začátku gól ze standardky a Slavia se psychicky složí - 0:4, Ousou tradičně červená. I když pro Spartu by paradoxně byla lepší výhra Slavie, pak by stačilo vyhrát v Plzni a titul by vypadal hodně reálně (Slavia na Baníku nevyhraje a v posledním kole by se hrálo o všechno).

Reagovat
standa91

ty už neber...

Reagovat
John Obi Mikel

2:0 (2x Teclewandowski)

Reagovat
DidusIneptus

Fandím Viktorii, ale herně je lepší Slávie. Pro reprezentaci České klubové kopané by jistě bylo lepší aby se mistrem ligy stala Slávie která je v Evropě zkušenější a nadějnější.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele