základní část, 16. kolo
28.11.2021 15:00 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

Slavia využila obrovské převahy a Teplice s přehledem porazila

Vzhledem k průběhu milosrdný výsledek si odvezly z pražského Edenu Teplice. Domácí Slavia během první půle udeřila dvakrát díky Stanciuovi s Kuchtou. Po Marečkově vyloučení pak spálila několik šancí, takže Ousou upravoval "jen" na konečných 3:0.

Gólman Grigar v úvodních minutách několikrát podržel hosty. Nejprve do něj pálil Kuchta po Stanciuově centru, zanedlouho se činil i proti Hromadově pokusu a další dvojšanci Kuchty. Jenže pak spolu se zdí zavinil vedoucí gól sešívaných. Při standardce Nicolae Stanciua z ne zrovna střelecké pozice se zeď rozestoupila, Grigar se pokus na odkrytou stranu brány snažil chytit oběma rukama, jenže na balón nedosáhl.

Následovala klidnější pasáž hry, během které sice červenobílí měli územní převahu, velké množství šancí si ale nevytvořili. Až v závěru první půle Masopustův centr přistál na hlavě Jana Kuchty, který z malého vápna velikým obloučkem překonal Grigara na vzdálenější tyč. Další komplikace pro skláře nastala po hodině hry. Mareček šel do souboje s Olayinkou šlapákem a nigerijského křídelníka trefil do prostoru okolo kolena, za což po zásahu VAR zaslouženě uviděl červenou kartu.

Nevídané pak zahodila Slavia dvacet minut před koncem. Ousoův pokus skvěle zneškodnil gólman, následný Masopustův pokus z ostrého úhlu se stal přihrávkou pro Lingra, který z tutové pozice napálil volej jen do tyče. Po Krmenčíkově prostrčení pak Lingr přihrával pod sebe na Plavšiće, ten sice překonal Grigara, jenže za něj na brankové čáře zaskočil Vondrášek.

Vršovičtí se tak třetího zásahu dočkali až ve čtyřiaosmdesáté minutě. Na útočný výlet se vydal Aiham Ousou, jehož našel pěkným balónem za obranu Plavšić. Švédský stoper zakončil jako zkušený mazák a připsal si tak premiérovou trefu ve slávistickém dresu. Jelikož Krmenčíkovi se posléze jeho rána nepovedla, byl tento gól i tím posledním.

Slavia tak na čele drží tříbodový náskok, tentokrát navíc už jen na jednoho pronásledovatele. Teplice zůstávají na poslední pozici.

Autor: Martin Vejdělek / isport.blesk.cz

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
Alan

7:1

Reagovat
ondrasch77

5:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele