základní část, 9. kolo
26.09.2021 19:00 CET
4 : 1
(2:0)

Reportáž

Slavia zápas proti Hradci kontrolovala a zaslouženě zvítězila

Také od druhého z pražských "S" inkasoval Hradec Králové čtyři branky. Zatímco na hřišti Sparty vzdorovali "Votroci" jeden celý poločas, ve vršovickém Edenu nabrali velmi brzy manko, které se postupně navyšovalo.

Slavia po 54. ligovém utkání bez porážky nadále v tabulce stínuje vedoucí Plzeň. Sešívané mohla mrzet jen ztráta čistého konta, o které gólman Aleš Mandous přišel až v samotném závěru.

Horší utkání každopádně odehrál brankář Hradce Fendrich. Ten již v sedmé minutě neudržel centr Ševčíka z pravé strany a dovolil pohotovému Kuchtovi ze snadné dorážky otevřít skóre duelu. Za dalších šest minut se Kuchta připletl do další šance domácích, když prodloužil aut Bořila na Stanciua. Rumunský záložník se šikovně proháčkoval k zakončení, to ale rozvlnilo síť pouze z boku.

Ve 20. minutě mohl Kuchta skórovat podruhé. Útočníka Pražanů vyhledal za obranou Východočechů povedeným obloučkem Samek, sám Kuchta pak chtěl Fendricha přelstít podobným způsobem, strážce hostující svatyně se ovšem tentokrát zaskvěl. Až ve 37. minutě na sebe konečně upozornil také nováček nejvyšší soutěže, volej Soukeníka nicméně zneškodnil Mandous.

Tři minuty nato zase udeřila Slavia. Přihrávka Schranze se po přiťuknutí od Ševčíka dostala k Samkovi, jenž zpoza pokutového území zamířil po zemi k tyči, od níž se balón odrazil za Fendrichova záda — 2:0. Další míče již Fendrich za sebe nepustil, neboť pro druhý poločas jej v bráně Votroků nahradil v lize debutující Vízek.

Společně s Vízkem se po přestávce na hřišti objevil také Prekop, jenž čtyři minuty po změně stran dobře napadal rozehrávku sešívaných, jeho výsledné zakončení nicméně Mandouse nezaměstnalo. Domácí se naopak prosadili hned z protiakce. Masopust na levé straně pohledně zakombinoval s Kuchtou, načež druhý jmenovaný "přivítal" Vízka v první lize zásahem na 3:0.

V pohodě hrající slávisté se další výbornou souhrou blýskli v 58. minutě. Vízek sice tentokrát na Kuchtu vyzrál, jenže z následného rohového kopu jej překonal Traoré, kterého na zadní tyči vyhledal Bah. Až poté Pražané dovolili hostům vytvořit si příležitosti alespoň pro čestný zásah, jenže Novotný nejprve vyprášil Mandousovy rukavice a podruhé se tentýž hráč ani netrefil mezi tři tyče.

Až v 90. minutě se Hradec dočkal. Kateřinákovu bombu po rohovém kopu přizvedl bránící Tecl tak nešťastně, že se Mandous zmohl jen na výkřik zloby.

Autor: Ondřej Vaculík / fortunaliga.cz

Komentáře (4)

Přidat komentář
standa91

Jasná věc... 7:2

Reagovat
smazaný uživatel

7:2 to rozhodně nebude jasná věc Velvary nebýt Stancia Slavia by vypadla nad třetiligovýmu týmu ale i tak to byla ostuda Slavia vyhraje o gól či dvě branky ale můj tip je 1:1

Reagovat
standa91

prej 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele