o titul, 3. kolo
08.05.2022 19:00 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Slavia Praha - 1. FC Slovácko 3:0

Slavia se dokonale opičila po Plzni a stejně jako její hlavní konkurent v boji o titul zvítězila ve třetím utkání nadstavby o tři branky. Sešívaní tak zvládli nepříjemnou situaci a i s vědomím výhry Viktorie nad Spartou si poradili se Slováckem. V tabulce nicméně zůstávají druzí o dva body za vedoucími Západočechy.

Když po pár sekundách vyslal volej hostující Jurečka, zdálo se, že by v Edenu mohl být k vidění zábavný první poločas. Jenže oba celky se v následujících minutách spíše hledali a kombinace vázla na jedné i druhé straně hřiště. Všechny tak zničehonic probudila až výstavní trefa Plavšiće z 29. minuty. Srbský fotbalista si počkal na nepovedený odkop gólmana Moravanů Nguyena a po zpracování na prsa překrásně poslal míč z dálky do odkryté brány.

Druhý pozoruhodný gól mohl přijít zanedlouho. Sor zřejmě zamýšlel z pravé strany spíše ocentrovat, míč z jeho kopačky však spadl na břevno. Slávisté každopádně hru do do přestávky kontrolovali. Vedoucí branka je očividně uklidnila, zato hráči Slovácka běhali od ničeho k ničemu a vyloženě se modlili, až první půle skončí.

Šest minut po změně stran se však do další šance dostali Pražané, když Nguyena protáhl přízemní ránou Schranz. Za dalších pět minut už ale hosté konečně kontrolovali, nicméně Jurečka i dorážející Cicilia si vylámali zuby na brankáři sešívaných Mandousovi. Po hodině hry se zase předvedl Nguyen, který zneškodnil hlavičku Traorého z bezprostřední blízkosti.

Slovácko se nevzdávalo a dál doufalo, že vsítí vyrovnávací branku. A dočkat se mohlo v 72. minutě, kdy rohový kop Sadílka prodloužil Cicilia, avšak Kadlec na zadní tyči na balón nedosáhl. Naopak o tři minuty později dokázali domácí Moravany umlčet. Traoré se do vzduchu zavěsil tentokrát při rohovém kopu a nikým nehlídán překonal marně se natahujícího Nguyena.

Sám Traoré se ocitl v ještě jedné slibné příležitosti, když po přihrávce od Fily zakončoval rychlý brejk, jeho zakončení ale zastavila Nguyenova levá noha. Slávisté si nicméně koncovku utkání hlídali. V 83. minutě sice nevyřešil další brejk ideálně Kačaraba, jehož přihrávku zpacifikovala obrana hostů, hned vzápětí však centr Plavšiće usměrnil na Nguyenova záda Lingr, jenž si na své konto připsal 14. gól v probíhajícím ligovém ročníku.

Autor: Ondřej Vaculík

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
h8_sfatto

0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele