o 7. místo - finále - 1. zápas
06.05.2022 17:00 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Boleslav veze z Olomouce výhru, kterou uhájila i po penaltě domácích

Fotbalisté Mladé Boleslavi si na hřišti olomoucké Sigmy vypracovali slibný náskok do odvety, která se odehraje o týden později. Středočeši podobně jako v předchozí fázi zvítězili na půdě soupeře o jeden gól. Tentokrát si odvezli vítězství 2:1.

Jedním ze šťastných střelců na straně hostů se stal i Hlavatý, který se mohl prosadit již v první půli, to ovšem ještě pálil nepřesně. Podobně dopadlo také zakončení domácího Breiteho, jehož v pokutovém území vyhledal levý bek Hanáků Zmrzlý. Mnohem lépe si Breite vedl při rozehrání standardní situaci, po následném centru však stoper Hubník hlavičkoval jen do rukavic připraveného gólmana Boleslavi Šedy.

První branka duelu padla těsně před pauzou. Dlouhý aut z levé strany propadl nakonec až na hranici pokutového území, kde se do balónu opřel Pech. Rána mladého středopolaře zapadla k tyči mimo dosah brankáře Olomouce Stejskala. Po změně stran byl strážce domácí svatyně úspěšnější proti projektilu Ladry, později ovšem zase inkasoval. Jemelka odehrál míč z vlastní šestnáctky jen k Hlavatému, který rozvlnil síť za pomoci teče jednoho z bránících hráčů.

Domácí se nevzdali a snažili se s nepříznivým skóre něco dělat. Nejprve měl Šeda potíže se střelou Růska, po další kombinaci Hanáků už ale inkasoval. Souhru mezi Šípem a Zmrzlým na levé straně zakončil v pokutovém území Zifčák. Sigma nakonec mohla i vyrovnat. Velkou šanci pro ni vybojoval mladík Langer, jehož ve vápně fauloval Smrž. Růsek ale při následné penaltě nechal vyniknout Šedu.

Autor: Ondřej Vaculík

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele