základní část, 13. kolo
30.10.2021 15:00 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

Liberec rozhodl v Teplicích až v závěru. Výhru Slovanu vystřelil Rondić

Liberec sice v Teplicích ztratil vedení, v samotném závěru ale přece jen vybodoval tři body. Slovan díky šťastné brance Imada Rondiće pokračue v zestupu, "Skláři" si naopak vybrali smůlu a dál tápou.

Na úvodní zásah se nečekalo dlouho. Již ve druhé minutě provětral obranu Teplic Matoušek, jenž využil podklouznutí stopera Mazucha a následně i díky teči bránícího Hyčky překonal gólmana domácích Grigara — 0:1. Zaskočení Skláři se o odpověď pokusili v 17. minutě. Krunert našel centrem Rezka, ovšem nedůraznou hlavičku veterána bez potíží lapil brankář hostů Knobloch.

Ve 27. minutě se znovu předvedl Matoušek, který se na levé straně uvolnil k dalšímu zakončení, to však skončilo pouze v rukavicích Grigara. A tak za dalších jedenáct minut přišlo naopak na druhé straně vyrovnání. Po standardní situaci se míč příhodně odrazil k Mazuchovi, jenž se nerozpakoval a kulatý nesmysl uklidil z hranice pokutového území ke vzdálenější tyči. Knobloch skákal marně.

Po přestávce se dlouho nic zajímavého nedělo, až v 72. minutě chtěl zaváhání obránce Teplic Chlumeckého potrestat střídající Júsuf, tomu ale nevyšla klička na Grigara a z šance nic nebylo. Vzápětí hlavičkoval Júsuf nepřesně. Mnohem víc vášní vyvolala situace z 84. minuty, kdy Knapík nedovoleně zastavil unikajícího Nečase. A jelikož hráč domácích zmařil faulem vyloženou šanci, uviděl od sudího Zelinky rovnou červenou kartu.

Přímý kop po vyloučení Knapíka sice zazdil Faško, přesto se Liberec dočkal vítězné trefy. Ve druhé minutě nastavení se do sraženého pasu od Mikuly položil Rondić, jehož zakončení zapadlo k tyči za záda bezmocného Grigara.

Autor: Ondřej Vaculík

Komentáře (2)

Přidat komentář
tlaci

0:1

Reagovat
Elmas

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele