o udržení, 5. kolo
14.05.2022 18:00 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Pardubice prolétly skupinou o záchranu suverénně, barážový soumrak zahnaly Na Stínadlech

Fotbalisté Pardubic neprohráli ani pátý zápas skupiny o udržení ve Fortuna lize, když zvítězili na hřišti Teplic 2:0. Gólově se opět připomněl stoper hostů Filip Čihák, jenž si v předminulém utkání připsal premiérovou letošní trefu. Skláři se naopak nadstavbovou fází protrápili a sezonu zakončili na 15. příčce, což značí účast v baráži. V ní je čeká souboj s Vlašimí.

Teplice braly souboj s Východočechy jako přípravu na klíčový dvojzápas v baráži. Hosté na druhé straně měli přímou záchranu stále ve svých rukou, stačilo jim k tomu uhrát alespoň bod. Pardubice ve skupině o udržení už třikrát vyhrály a jednou remizovaly. Hodně jim k tomu pomohla defenziva, která v těchto čtyřech střetnutích inkasovala pouze jednou.

První velkou příležitost si připsali hosté, skvělý zákrok ale při situaci jeden na jednoho předvedl gólman Filip Mucha. Východočeši, vědomi si bodové situace v tabulce, příliš nepouštěli soupeře do šancí a snažili se kontrolovat hru s bonusem v podobě občasného ohrožování Muchovy branky. Skláři sice o držení míče vyloženě nouzi neměli, mnoho starostí ovšem červenobílým nenadělali. Naopak plnou hlavu jich měl Vicu Bulmaga, který při bránění standardní situace chtěl zabránit jistému gólu po zákroku Muchy, míč kutálející se po brankové čáře si ale moldavský obránce srazil do sítě sám.

Asi ne úplně dle dohodnuté taktiky byla hostující obrana často otevřená, a tak se několikrát opakovala situace rychlého protiútoku. Často i v přečíslení se žlutomodří snažili proniknout až před bránu Jakuba Markoviče, ani jednou ovšem nebyli stoprocentně úspěšní. Nebezpečnější byli hosté, v 69. minutě například trefil Vojtěch Patrák břevno. Odražený balon se sice obránci podařilo odklidit mimo bránu, gólu ale už nezabránil při následném rohovém kopu. Zaváhání soupeře využil Čihák, jenž se nejlépe zorientoval a zdvojnásobil počet vstřelených branek svého týmu. V obraně byl navíc stejně jistý a výsledek ustrážil až do konce.

Teplice tak ani poslední zápas před baráží nedokázaly vyhrát a s Pardubicemi vyšly naprázdno. Ve dvojzápase o záchranu se utkají s Vlašimí.

Autor: Livesport.cz / Antonín Loučka

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele