základní část, 12. kolo
23.10.2021 16:00 CET
0 : 0
(0:0)
Stadión:
Ďolíček, Praha

Reportáž

Pardubice neporazily ani Zlín, Cadu zahodil penaltu

Věnovat čas duelu Pardubic se Zlínem v Ďolíčku? Už nikdy víc. Stejně jako před rokem se i letos obě mužstva rozešla ve Vršovicích smírně po bezbrankové remíze. Blíže k vítězství měli Východočeši, jenže i kvůli neproměněné penaltě již přes dva měsíce čekají na tříbodový zisk.

V první půli ještě drželi krok i Moravané. V šesté minutě střílel ze zajímavé pozice Hlinka, vyslal však jen slabý pokus, který bez potíží lapil brankář Pardubic Boháč. Na druhé straně zahrozil Chytil, jenž se v 17. minutě odpoutal od Matejova a před bránou vyhledal Šimka. Mladý záložník nicméně svůj druhý start v základní sestavě v ligové kariéře neoslavil gólem, neboť bránu "Ševců" netrefil.

O sedm minut později sehrál Zlín kuriózní biliard. Nejprve centr Vraštila z pravé strany spadl na tyč, dorážející Fantiš pak hlavou trefil břevno. Východočeši odpověděli akcí z 27. minuty. Čelůstka našel Černého, ten ale hlavičkoval těsně mimo prostor tří tyčí.

Po změně stran už o gól usilovaly víceméně jen Pardubice. Obrovskou příležitost ke skórování vybojoval v 52. minutě Chytil, jehož v pokutovém území zastavil nedovoleně Matejov. Následnou penaltu ale zahodil Cadu, který vůbec nerohýbal Rakovana — gólman Zlína výsledný pokus snadno zastavil.

Snaha Východočechů nicméně pokračovala, a to zejména zásluhou Chytila. Ten se v 65. minutě šikovně prokličkoval skrze obranu Moravanů, avšak na Rakovana nevyrzál. Za dalších šest minut hlavičkoval stejný hráč nad břevno. A když v 75. minutě střílel nepřesně Beran, odvezli si Ševci zpět na východ republiky poněkud šťastný bod.

Autor: Ondřej Vaculík / fortunaliga.cz

Komentáře (2)

Přidat komentář
bourbon

0:0 nebo 2:2. snad.

Reagovat
Elmas

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele