základní část, 24. kolo
05.03.2022 15:00 CET
3 : 3
(1:1)
Stadión:
Ďolíček, Praha

Reportáž

Pardubice natřikrát neudržely vedení, gólové probuzení jim stačilo pouze k bodu

Utkání 24. kola Fortuna ligy, které svedlo dohromady Pardubice a České Budějovice, skončilo remízou 3:3. Východočeši v šancemi nabitém zápase i díky trefě a asistenci Brazilce Cadua hned třikrát vedli, ani to jim však k vítězství nestačilo. V závěru totiž hostům zachránil bod Benjamin Čolič. Tým z města perníku tak mohlo alespoň těšit, že se v jarní části sezony poprvé střelecky prosadil.

Oba týmy už pravděpodobně zapomněly, jak chutná vítězství. Ba co hůř, hráči Pardubic si možná už ani nepamatovali, jak slavit góly. V jarní části soutěže se totiž ve třech utkáních ani jednou neprosadili. Jihočeši se po zimní přestávce vrátili nadějnou remízou se Spartou, ovšem následné ztráty s Hradcem či Karvinou již tak radostné nebyly. Motivovat je mohla bilance vzájemných zápasů od návratu týmu z města perníku do nejvyšší soutěže. Všechny tři dokázali totiž vyhrát.

Celky na obou stranách od počátku ukazovaly, že nebyly v optimální střelecké pohodě. Během první čtvrthodiny viděli diváci v Ďolíčku jen jednu jedinou střelu, a to ještě hodně nad branku domácích. Tuto gólovou hibernaci ale rázně ukončil Tomáš Solil, kterému přišla z levé strany krásná přihrávka od obránce Cadua. Český záložník pak poslal míč do brány a vstřelil první gól svého týmu na jaře. Na druhé straně mohl okamžitě srovnat Matej Mršič, který v tisíciprocentní šanci nechal vyniknout Jiřího Letáčka. Krátce před poločasem se do míče pořádně opřel Jakub Hora a jeho projektil ze 30 metrů zastavila až síť. Do kabin se tedy šlo za nerozhodného stavu.

Pardubičtí ale měli úžasný vstup do druhé půle. Ke Kamilu Vackovi se ve vápně přikutálel míč a obrana hostů mu dala dost prostoru, aby se s ním otočil a trefil se mimo dosah gólmana. Českobudějovičtí si ale připravili odpověď i na tuto trefu. Lukáš Havel byl v pokutovém území důrazný, přetlačil Lukáše Matějku a rybičkou poslal míč přesně k pravé tyči. Solil mohl vzápětí strhnout vedení opět na stranu domácích, ale jeho hlavička těsně prosvištěla kolem levé tyče. Po chybě Dynama se ale kopala penalta, kterou v 71. minutě suverénně proměnil Cadu a Pardubice šly do vedení tak jako tak. Budějovičtí se ale s výsledkem ani potřetí nesmířili. Tři minuty před koncem základní hrací doby se z přímého kopu skvělým technickým obstřelem prosadil Čolič. V sedmé minutě nastaveného času mohl ještě o výhře domácích rozhodnout hlavou Martin Toml, ale úspěšný nebyl.

Ačkoliv šlo o ideální příležitost, aby si jeden z celků připsal první jarní výhru, žádný z nich se po nerozhodném výsledku nedočkal. Pardubice se v příštím kole už ve středu představí v Liberci. České Budějovice 13. března přivítají Jablonec.

Autor: Livesport.cz / Jan-Filip Novotný

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele