základní část, 18. kolo
11.12.2021 15:00 CET
0 : 3
(0:2)
Stadión:
Ďolíček, Praha

Reportáž

Baník si smlsnul na pardubickém perníku a stíhá Slovácko

Baník Ostrava naprosto dominoval úvodnímu poločasu a ze své herní převahy vytěžil i dva gólové zásahy. Na Buchtovu hlavičku z 19. minuty navázal z přímého kopu ve 32. minutě Kuzmanovič. Na konečných 3:0 uzavřel 76. minutě Sor.

Na stadionu v pražských Vršovicích, kde hrají své domácí duely hráči Pardubic, vstoupil do utkání mnohem lépe Baník Ostrava, který se také v 6. minutě ocitl v první příležitosti. Chybu Letáčka, který neudržel v rukavicích lehký centr, ale Kuzmanovič nevyužil. Ostravští dál dominovali a v 19. minutě šli do zaslouženého vedení. De Azevedo se na levé straně dostal k centru a svůj oblouček poslal přímo na hlavu nabíhajícího Davida Buchty, který se prudkou hlavičkou trefil přesně na přední tyč Letáčkovy svatyně - 0:1.

Kolem 30. minuty se "domácí" tým konečně dostal ze sevření Baníku a snažil se něco nebezpečného vymyslet, ale k ohrožení branky se nedostal. Naopak. Ve 32. minutě zahrávali hosté ze Slezska přímý volný kop. Ten si vzal na starost tradiční exekutor Nemajna Kuzmanovič a přesně mířenou přízemní střelou kolem zdi na zadní tyč překonal trochu nepřipraveného Letáčka - 0:2.

Následně se Pardubice ocitly v několika slibných pozicích, ale Čihák ani Chytil se do gólového zakončení nedostali. První poločas tak skončil zaslouženým vedením Baníku o dvě branky.

Do druhé půle provedly Pardubice zajímavou taktickou změnu, kdy si stoper Jeřábek prohodil svůj post se středním záložníkem Čihákem. Až v 56. minutě se Perníkáři dostali do své první šance v utkání. A hned několikanásobné. Nejprve po rohovém kopu skvěle zasáhl gólman Budínský a následné pokusy Matějky zblokovala pozorná obrana. Tlak Pardubic ale dlouho nikam nevedl, až v 76. minutě potřetí udeřili hosté z Ostravy. Ndefe se na pravé straně odhodlal ke střele. Jeho prudká rána se sice zastavila na spojnici Letáčkovy branky, ale pohotová dorážka Yiry Sora už byla nad síly pardubického gólmana - 0:3.

V 85. minutě mohl čtvrtý zásah Baníku přidat střídající Potočný, ale Letáček ho vychytal. Potočný ale nemusel litovat, protože Baník už si vítězství 3:0 v pohodě pohlídal.

Autor: David Ullrich / livesport.cz, onlajny.com, O2tv.cz

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
Alan

2:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele