základní část, 13. kolo
31.10.2021 15:00 CET
3 : 2
(2:1)

Reportáž

Boleslav po pětibrankové bitvě přestřílela vzdorující Hradec

Takhle Mladou Boleslav známe a takhle jí (možná) dokážeme i fandit. Středočeši se dostávají nejen do herní, ale také gólové pohody. S Hradcem Králové sice měli nemálo starostí, vedení si nicméně vždy vzali zpět a atraktivní mač nakonec opanovali výsledkem 3:2.

Ani jednou Boleslav v zápase neprohrávala, sama naopak více času tahala za delší konec. Poprvé od 29. minuty, kdy Ewerton na levém křídle nastartoval Dancáka. Slovenský středopolař zpravidla šance spíš připravuje, avšak zjevně se neztratí ani jako zakončovatel, neboť jeho oblouček přes hradeckého gólmana Fendricha by se útočníci mohli klidně učit.

Na úvodní branku odpověděli "Votroci" o dvanáct minut později. Rada ze standardní situace, kterou rozehrál z ostrého úhlu, zaskočil svého někdejšího spoluhráče Šedu - zkušený brankář nečekaně pustil balón za svá záda. Středočeši se však ke svému štěstí mohou spolehnout na Ewertona. Brazilský šikula rozjel těsně před přestávkou tango, během něhož zamotal hlavu několika hráčům soupeře a nenápadným zakončením po zemi způsobil u Fendricha další nával zloby.

Jenže Hradec se nevzdal. Po změně stran nejprve přežil úprk Douděry, jenž za sebou nechal kompletní defenzivu Východočechů, jenže na Fenrdicha si už kličkou nepřišel. V 51. minutě už "Votroci" sami udeřili. Pohlednou akci rozjel Rada přenesením hry na pravou stranu, odkud Hatazim z první vyhledal v pokutovém území nabíhajícího Vlkanovu, načež kapitán hostů napálil míč do svatyně domácích.

Boleslav nicméně udeřila ještě jednou. Dancák v 78. minutě vyhledal na zadní tyči nabíhajícího Douděru, jenž propálil Fendricha. Na Douděrovu trefu již Hradec odpověď nenašel. Hosté tak poprvé od konce září prohráli, přesto zůstávají v tabulce na solidním šestém místě. Za nimi již číhá Boleslav, která rovněž prožila úspěšný říjen.

Autor: Ondřej Vaculík

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele