o 7. místo - semifinále - odvety
30.04.2022 16:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Douděrova jarní krasojízda pokračuje, brankou v závěru znovu srazil České Budějovice

V odvetném utkání semifinále nadstavbové části Fortuna ligy o sedmé až 10. místo Mladá Boleslav zdolala České Budějovice 1:0 a stvrdila svůj postup do malého finále. Dlouho bezbrankové utkání rozsekl až brankou v 87. minutě David Douděra, pro něhož to byla již osmá branka z osmi posledních zápasů.

Trenér Pavel Hoftych se Mladé Boleslavi ujal na konci února a jeho působení neuvěřitelně nabudilo Douděru. Krajní obránce či záložník od té doby zasáhl do sedmi utkání a sedmkrát v nich skóroval. Jen jednou se mu povedlo zapsat vícególový duel, a to bylo v úvodním klání tohoto dvojzápasu v Českých Budějovicích. I díky jeho přesným zásahům klub z města automobilů zvítězil 3:2 a k postupu do finále prostřední skupiny o umístění měl blíže.

A i dnes bylo od prvních minut utkání o ofenzivní akce postaráno, první velkou šanci měl na noze Mick van Buren, ale v klíčovém momentu selhal, když svůj křižný pokus nevtěsnal mezi tři tyče. Také na druhé straně Boleslav v aktivitě nelenila, ovšem oba týmy spojovalo trápení, že nedokázaly využít nadějných pozic. Za zmínku stojí jedovatá střela z kopačky Patrika Brandnera, na níž povedeným zákrokem zareagoval Jan Šeda, ovšem nedokázal udržet míč v rukavicích a pohotové dorážce Patrika Hellebranda předcházel ofsajd. Do útrob skoro prázdné Lokotrans arény se tedy šlo i přes pohledný fotbal za bezbrankového stavu.

Mladá Boleslav očividně nechtěla na nic čekat a do druhého dějství vlétla jako uragán. Už ve 48. minutě Douděra z nadějné pozice přízemní střelou protáhl hostujícího brankáře. Na něj o několik desítek sekund později navázal Ewerton, ale z bezprostřední blízkosti míč do sítě nedostal. I v pozdějších fázích hry to byli Středočeši, kteří i přes vedení v dvojzápase působili aktivnějším dojmem a to i díky tragické souhře v hostující defenzivě jim požadovanou branku nakonec přineslo. Jejím střelcem se stal formou oplývající Douděra, a pojistil tak náskok, který si modrobílí udrželi až do závěrečného hvizdu.

Fotbalisté Mladé Boleslavi tak dovedli do vítězného konce také odvetný duel a radovali se z postupu do finále. V něm se o zisk jednoho milionu korun utkají se Sigmou Olomouc. Českým Budějovicím sezona skončila.

Autor: Livesport.cz / Matěj Chomát

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele