základní část, 24. kolo
06.03.2022 15:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Petr Rada (© AFP)

Ikaunieksův šťastný gól přisoudil Jablonci remízu v duelu s Hradcem Králové

Devět remíz dokázaly až do této chvíle posbírat oba celky. Po třiadvaceti odehraných kolech se tak vysokými čísly v tomto ohledu nemohl pyšnit žádný jiný tým na ligové scéně. A nyní Jablonec a Hradec Králové své statistiky zakulatily na desítku, neboť vzájemný souboj dopadl taktéž nerozhodně. Obě branky se zrodily po obrátce, konkrétně v poslední dvacetiminutovce.

V 16. minutě se hosté propracovali do první větší možnosti, to když bránící Martinec neustál trestuhodně tlak napadajícího Kubaly, ten se ocitl v blízkosti gólmana Hanuše, jenž úspěšně zakročil, a následně míč odkopl do bezpečí stoper Štěpánek. A o pár chvil později se pokoušel měnit bezgólový stav Vlkanova, jenže po centru z pravé strany od Mejdra usměrnil hlavičku pouze těsně vedle jablonecké brány. Severočeši tak úvodní tlak svého soupeře dokázali ustát.

Domácí poprvé zásadněji hrozili až ve 28. minutě, to když Malínský sklepl balón pro Silného, ten z halfvoleje vypálil, avšak reflexivně se předvedl gólman Fendrich. Ve 30. minutě se snažil Silný udeřit gólově znovu, jemným obloučkem ho vyzval Kratochvíl, ovšem Fendrich byl při této situaci zase tím, kdo zvítězil. V nastavení prvního dějství pak Fendrich polapil ještě jeden pokus, a to od Kratochvíla. Na obě trefy se zkrátka muselo čekat až do druhého poločasu.

V 70. minutě se východočeský výběr rozradostnil po svém vůbec prvním rohovém kopu. Ten rozehrál Vlkanova, na bližší tyčce míč zachytil hlavou Mejdr, který ho prodloužil dozadu na skórujícího Kubalu. Jablonec se nicméně nevzdal a v 89. minutě aspoň vyrovnal. A jednalo se o poměrně kuriózní záležitost. Standardky zleva se ujal Zelený, dlouhý nákop do pokutového území měl zprvu Fendrich pod kontrolou a merunu vyboxoval, protože ale zavrávoral a upadl, dorážející Ikaunieks lobem zacílil do odkryté brány, kde hostující muž v rukavicích chyběl.

Autor: Patrik Sandev / isport.blesk.cz

Komentáře (3)

Přidat komentář
Alan

3-1

Reagovat
ondrasch77

2:2, přání 2:0

Reagovat
Elmas

0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele