o titul, 1. kolo
24.04.2022 19:00 CET
4 : 3
(3:2)

Reportáž

Famózní Hradec přehrál Slavii, sešívaní si porážkou komplikují obhajobu

Zápas sezony? Hradec Králové proti Slavii zcela naplnil svůj zábavný potenciál a Pražanům pořádně zkomplikoval cestu za obhajobou. Nečekaný, avšak právoplatný člen skupiny o titul pokořil obranu sešívaných hned čtyřikrát, a přestože sám lovil míč z vlastní sítě ve třech případech, velké vítězství nakonec uhájil.

Hradečtí "Votroci" se tak z pozice třetí strany stávají zajímavým hybatelem v závodě o první místo. V neděli poražení slávisté totiž přišli o průběžné vedení a najednou ztrácejí dva body na plzeňskou Viktorii, s níž v klíčovém souboji změří síly již zanedlouho.

Gólovou přestřelku v mladoboleslavském azylu odstartovala akce z desáté minuty. Vlkanova ani Kodeš sice balón do sítě neprotlačili, sudí u videa nicméně odhalili, že Vlkanova při své střele trefil do ruky bránícího Hovorku. Jelikož se celá situace odehrála v pokutovém území hostů, kopali Východočeši penaltu. S ní příkladně naložil Vašulín, jenž obalamutil gólmana Slavie Koláře a svůj pokus poslal na opačnou stranu, než na jakou skákal strážce svatyně Pražanů.

Na první gól našli sešívaní odpověď poměrně rychle. Centr Olayinky z 19. minuty zakončil umístěným volejem z levé strany Jurásek. Další minuty ovšem patřily domácím. Nejprve se po autovém vhazování dostal k zakončení Kučera, radost mu ale zkazil pohotový Kolář. Po půlhodině hry však Klíma narýsoval kolmici za obranu soupeře, za níž prostřelil Koláře Kubala. A téměř ihned se dočkal také napoprvé neúspěšný Kučera. Ten se k balónu opět dostal po autovém vhazování a perfektní technickou střelou upravil stav utkání na 3:1.

Gólová exploze, jež v první půli vybouchla, tím ovšem neskončila. Pět minut před přestávkou vyhledal Schranz na zadní tyči Filu, který se dokázal prosadit. Následně mohla Slavia dokonce vyrovnat, když Jurásek hledal svým vyhlášeným přízemním centrem nabíhající spoluhráče, ti ovšem nabídku levého beka Pražanů nevyužili.

Ani deset minut po změně stran se sešívaní gólu na 3:3 nedočkali, neboť po pasu od Holeše zastavil hlavičku Lingra hradecký brankář Vízek. Udeřilo naopak na druhé straně. Protiútok "Votroků" rozjel Vlkanova, který akci domácím po dobré práci Kubaly sám zakončil prostřelením Koláře - 4:2.

Zatímco Východočeši dokonale trestali sebemenší pochybení protivníka, Pražané čím dál víc naráželi na skvěle chytajícího Vízka. Ten si po hodině hry poradil s důrazným Lingrem i dorážejícím Sorem, v 71. minutě zase po centru od Baha vytěsnil zakončení Traorého hlavou. O minutu později ale Vízek jen přihlížel tomu, jak se pohledný volej Kúdely odráží od tyče za jeho záda.

Slavia se díky svému kapitánovi konečně dostala Hradci na dostřel a v závěru usilovala alespoň o bod za plichtu. Když však Vízek zastavil v nastaveném čase další hlavičku Traorého, bylo jasné, že na poslední dubnovou neděli roku 2022 nebudou sešívaní vzpomínat v dobrém.

Autor: Ondřej Vaculík

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
John Obi Mikel

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele