základní část, 23. kolo
27.02.2022 15:00 CET
1 : 5
(0:4)

Reportáž

Slavia si po evropském postupu zastřílela s Hradcem Králové

Jednoduchá práce čekala na Slavii pár dní po postupu v Konferenční lize a týden před derby. Na hřišti Hradce Králové uspěla 1:5, když se po Hromadově brzké trefě dvakrát prosadili Lingr a Tecl. V závěru jen korigoval Rybička.

Úvodní gól zápasu padnul už po pár desítkách sekund. Po srážce dvou domácích hráčů ve středu hřiště se ujal balónu Hromada, jenž postupoval směrem k vápnu, načež přízemní ranou k tyči překonal Fendricha. Ačkoliv šlo o střelu dobře umístěnou, stále se dala považovat za chytatelnou.

Během následujících minut každý z týmu jednou zajímavě vypálil, Holeš ovšem netrefil bránu a Kubala jen připraveného Mandouse. Ve dvanácté minutě už sešívaní své vedení zdvojnásobili. Tecl rozehrál balón do strany na Juráska, jenž poslal do vápna výtečný přízemní balón. K tomu se na zadní tyči dostal Ondřej Lingr a do odkryté klece snadno zakončil.

Ani dvougólová ztráta, ani následná Olayinkova střela nestačily Východočechům k probrání se. Po necelé čtvrtině utkání předvedl obrovskou hrubku Fendrich, jenž šel hrát s míčem k rohovému praporku a přihrál na nohu Olayinky. Nigerijský křídelník okamžitě vyhledal ve vápně Stanislava Tecla, kterému se podařilo trefit poloprázdnou bránu.

Tím přetekl pohár trpělivosti trenéra Koubka s gólmanem Fendrichem, kterého vzápětí vystřídal Patrik Vízek. I ten však velmi rychle kapituloval. Masopustem rozehraná standardní situace našla hlavu Tecla, ten využil špatného vyběhnutí gólmana a usměrnil balón do sítě. Vzápětí přišla pro Pražany i nepříjemnost, kvůli zranění musel střídat Kačaraba.

Alespoň malou naději mohl ještě před odchodem do šaten vykřesat Kubala, ten ale z dobré pozice pálil jen nad břevno. Po přestávce se už Hradec probral a brzy mohl skórovat Vlkanova, jehož tečované střele mnoho nechybělo. Podobně na tom byly po hodině hry i Kubalův halfvolej či pokusy z kopaček Kučery a Novotného.

Jenže namísto snížení přišlo v jednasedmdesáté minutě završení "bůra". Po Olayinkově pasu pobídnul Madsen k zakončení Ondřeje Lingra a ten velmi tvrdou ranou pod břevno rozvlnil síť. Na opačném konci hřiště pronikl z úhlu až na malé vápno Mejdr, jenže jeho přihrávka se neujala.

Domácí se dočkali až na začátku nastaveného času. Vlkanova šikovně prostrčil na Kubalu, ten ještě předal Petru Rybičkovi a šestadvacetiletý hráč se dočkal premiérové ligové trefy. Další zaváhání Hradce mohl potrestat Fila, avšak zakončení se mu nepovedlo a konečný výsledek tak zněl 1:5.

Sešívaní se tak vrátili na první místo o skóre před Plzeň, Hradec je aktuálně osmý, avšak ve vyrovnaném středu tabulky ztrácí jen bod na šesté místo a má náskok dvou na skupinu o záchranu.

Autor: Martin Vejdělek / o2tv.cz

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2 (Lingr, Schranz)

Reagovat
Alan

0-2

Reagovat
John Obi Mikel

0:2 (2x Tecl)

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele