základní část, 9. kolo
25.09.2021 19:00 CET
2 : 5
(1:2)
Stadión:
Letná, Zlín

Reportáž

Sparta zpět na vítězné vlně, ve Zlíně nasázela pět gólů

Zápas z kategorie těch snazších za sebou mají fotbalisté Sparty. Ti ve Zlíně zvítězili 5:2 po trefách Čelůstky, Panáka, Peška, Minčeva a vlastenci Simerského. Poslední jmenovaný za domácí srovnával v prvním poločase na 1:1, čestnou trefu v závěru přidal Poznar.

Ševci do zápasu nevkročili zrovna nejhůře, avšak po nedůslednosti už v osmé minutě kapitulovali. Peškův centr do vápna našel Ondřeje Čelůstku, jenž hlavou rozvlnil síť svého bývalého klubu. Po čtvrtině utkání to mohlo být pro žluto-modré ještě horší, proti Pavelkově hlavičce se činil Rakovan, jenž balón vyškrábl na břevno. Tento brankář si poradil i s následným Peškovým únikem.

Srovnat mohl ve čtyřicáté minutě Tkáč, jemuž na poslední chvíli zabránil v zakončení Wiesner. Následný rohový kop už ovšem byl úspěšný, Vraštil totiž v rámci závaru ve vápně našel Dominika Simerského, jemuž se podařilo míč dostat za brankovou čáru. Přesto do šaten odcházeli spokojenější sparťani. Roh totiž využili i oni, konkrétně si vysoký balón našel Filip Panák, jehož první gól v rudém dresu znamenal pro domácí velkou komplikaci do šatny.

Zhruba deset minut po návratu ze šaten se Vrbově družině podařilo odskočit. Hložek přihrál balón na Jakuba Peška, proti němuž už vybíhal Rakovan, avšak šikovný křídelník si poradil a lobem poslal balón do sítě. 1:3! Nepříjemnosti se začaly dít v závěrečné čtvrtině utkání. Nejprve musel po pouhých čtyřech minutách na hřišti vystřídat Filip Souček, jehož zranění nevypadalo vůbec dobře, následně bylo utkání přerušeno pro rasistické výlevy domácích fanoušků vůči Florinu Nitovi.

Čtvrt hodiny před koncem mohl přidat definitivní pojistku na vítězství Pražanů střídající Minčev, jemuž se nepovedlo zužitkovat Hanckovu pobídku. Vzápětí mohl druhý zásah přidat Pešek, jenže se mu nezdařilo obejít Rakovana. Nakonec tak byl pátý gól zápasu vlastním. Pokus na zadní tyči zapomenutého Haraslína totiž Dominik Simerský tečoval do své brány a v zápase tak překonal oba gólmany.

V samotném závěru hrací doby to vypadalo, že se ševcům povede zmírnit vysokou porážku. Jawo skvělým pasem vybídnul Tomáše Poznara k samostatnému úniku, zkušený kanonýr jej zužitkoval a překonal Nitu. Jenže bleskově se vedení zase rozrostlo na třígólové. Martin Minčev se dočkal kýžené trefy, když po pěkné akci zakončoval mimo dosah Rakovana.

Výsledek 2:5 už zůstal konečným a Sparta se tak na nabitém čele tabulky propracovala alespoň na čas na druhé místo. Na Plzeň ztrácí čtyři body, Baník má o jeden za sebou stejně jako Slavii, ta ale má dva zápasy k dobru. Zlín je naopak po třech porážkách v řadě až jedenáctý a vypadá to, že jej opět čekají záchranářské starosti.

Autor: Martin Vejdělek / isport.blesk.cz

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
podnebný

Ztráty už napravit nejdou. Jedině se dá ztráty nezvětšovat a čekat na zaváhání soupeřů, kteří jsou před nimi.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele