základní část, 16. kolo
27.11.2021 15:00 CET
2 : 2
(1:1)
Stadión:
Letná, Zlín

Reportáž

Zlín dorážel na Baník, nakonec však vybojoval pouze bod

Ve Zlíně by se bez diváků asi mělo hrát častěji. Domácí odehráli proti ostravskému Baníku kvalitní duel a jen lepší zakončení je stálo příznivější výsledek. Nakonec svěřenci kouče Jana Jelínka na poslední chvíli zachraňovali alespoň remízu.

Především první půle nabídla řadu šancí. Proti většině z nich musel zasahovat brankář Slezanů Budinský, jako první se ovšem musel v šesté minutě činit strážce domácí svatyně Rakovan, který nad břevno vytěsnil pohotové zakončení Almásiho po centru Ndefeho. Záhy utekl obraně hostů Hrubý, jehož takřka gólovou přihrávku na poslední chvíli zhatil bránící Juroška. Poté Hrubý vyhledal hlavu Poznara, který ale z bezprostřední blízkosti našel jen náruč Budinského.

Ve 14. minutě rozjel jednoduchou akci Zlína Vraštil, jehož nákop za defenzivu soupeře zpracoval Čanturišvili. Ten ale potvrdil, že v lize góly střílet prostě neumí, a bránu Ostravanů vůbec netrefil. Neproměněnou šanci potrestal Baník o dvě minuty později. Rohový kop Potočného zužitkoval přesnou hlavičkou Almási - 0.1.

Vedení ale Slezanům vydrželo jen zhruba dvě minuty. Téměř okamžitě totiž odpověděli domácí mladíci Cedidla s Tkáčem. První jmenovaný odcentroval, druhý následně zacílil za Budinského záda. V dalších minutách to byl však právě gólman Baníku, kdo hostující družině zachraňoval kůži. Dvakrát v slibné příležitosti vychytal Dramého, jednou si na Budinského nepřišel věčný palič Čanturišvili.

Těsně před přestávkou se efektními nůžkami prosadil Vraštil, jeho gólovou radost ovšem po několika sekundách ukončil hlavní sudí Franěk, jenž na popud asistenta u videa branku neuznal z důvodu ofsajdu. Ještě větší zlost měli "Ševci" na arbitry krátce po změně stran. Franěk totiž u videozáznamu odhalil loket Cedidly ve tváři Almásiho. Jelikož se inkriminovaný moment odehrál v pokutovém území Zlína, dostal Baník k dispozici penaltu, kterou po "panenkovsku" proměnil De Azevedo.

Moravané však dál tlačili. V průběhu druhé půle dokázal Budinský opět zneškodnit Dramého, v 71. minutě si na něj nepřišel ani Hrubý. V 86. minutě už se však gólman hostů marně natahoval po voleji Procházky, který zužitkoval rohový kop Čanturišviliho. V samotném závěru ještě mohl dokonat Poznar, jenže už po několikáté v sezoně v obrovské šanci trestuhodně selhal.

Autor: Ondřej Vaculík

Komentáře (3)

Přidat komentář
ondrasch77

0:1

Reagovat
Alan

2:2

Reagovat
Nebelung

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele