o 7. místo - semifinále - 1. zápasy
24.04.2022 16:00 CET
2 : 3
(1:3)

Reportáž

Boleslav uspěla v Budějovicích, v dresu hostů opět zářil Douděra

Již osmý a devátý gól v sezoně vstřelil v Českých Budějovicích univerzál Mladé Boleslavi David Douděra. Fotbalista nastupující na pravé straně hřiště nasměroval Středočechy k vítězství, které mužstvo vedené koučem Pavlem Hoftychem nakonec udrželo až do závěrečného hvizdu.

Jako první sice zahrozil v 11. minutě domácí Michal Škoda, bránu protivníka ovšem zpoza pokutového území netrefil. To Boleslav byla při své první akci úspěšnější. Nepovedená střela Ewertona se dokutálela k Douděrovi, který ve správný čas na správném místě nasměroval balón za záda gólmana Budějovic Vorla. Čtyři minuty nato se jarní gólová hvězda Středočechů prosadila znovu. Tentokrát Douděrovi k přesnému zásahu pomohl bránící Havel, jenž volej nasměroval přesně k tyči Vorlovy svatyně.

Domácí Dynamo se do hry záhy vrátilo. Čavoš vyslal v 19. minutě skákavou ránu, který překvapila brankáře hostů Šedu - 1:2. Po půlhodině hry usiloval o vyrovnání Michal Škoda, avšak pas od Valenty neusměrnil mezi tři tyče. Boleslav naopak dál školila v efektivitě. Pohlednou kombinaci mezi Ewertonem a Hlavatým ze 41. minuty proměnil v třetí zásah Středočechů Ladra.

Dvoubrankové vedení vydrželo hostům tentokrát do 73. minuty. Skrumáž před bránou Boleslavi vyvolal rohový kop Čoliće, načež na 2:3 upravil pohotový Tolno. Dynamo v závěru toužilo po třetím gólu, jehož se ale nakonec nedočkalo. Ránu Havla z otočky totiž vyrazil Šeda, Čavoš zase po centru od Hory hlavičkoval nepřesně a v samotném závěru vyšel ze souboje s Havlem opět lépe strážce svatyně Středočechů.

Budějovice tedy budou za týden dohánět jednobrankové manko. To se však obě mužstva utkají již na mladoboleslavské půdě.

Autor: Ondřej Vaculík / fortunaliga.cz

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
John Obi Mikel

1:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele