základní část, 4. kolo
14.08.2021 19:00 CET
1 : 1
(1:0)
Stadión:
Ďolíček, Praha

Reportáž

Sparta odpověděla na gól do šatny, přesto s Bohemians jen remizovala

V Ďolíčku stálo malé pražské derby za něco jen zhruba hodinu hry. Bohemians zaskočili Spartu gólem do šatny, na který Letenští. Svěřenci kouče Pavla Vrby nicméně poprvé v sezoně nezvítězili, "Klokani" naopak potvrdili svůj remízový potenciál, když plichtili ve třech ze čtyř odehraných kol.

O vedení v úvodu usilovali dle očekávání především sparťané, což v šesté minutě demonstroval Sáček střelou pod břevno, kterou vyrazil gólman domácích Le Giang. Bohemka kontrovala hned vzápětí volejem Dostála, jenž brankář hostů Nita vyrazil jen před sebe. Rumunského strážce svatyně ale zastoupil Wiesner, který zastavil dorážku Květa na brankové čáře.

Další pokus z dálky v podání Letenských vypustil po 20 minutách Polidar, který ovšem znovu jen protáhl Le Gianga. Ani Nita nemrzl, ve 25. minutě totiž musel likvidovat ránu Ljovina. Závěr první půle nicméně patřil Le Giangovi. Ten ve 36. minutě nejprve vychytal Peška z úhlu, obdobně si proti stejnému muži počínal též za dalších sedm minut a v první minutě nastavení zastavil též vnik Wiesnera do pokutového území.

To ovšem nebylo z první pětačtyřicetiminutovky vše. Těsně před odchodem do kabin totiž domácí útočník Puškáč zakombinoval s Květem a Ljovinem, následně forvard Bohemky našel před prázdnou bránou Dostála, načež kapitán Klokanů rozjásal zelenou většinu v Ďolíčku.

Inkasovaná branka sparťany jistě zarmoutila, po změně stran ale hosté učinili vše pro vyrovnání. V 53. minutě ještě Le Giang vytěsnil další pokus Peška, za dvě minuty už ale brankář, jenž nahradil dosavadní jedničku Bohemians Bačkovského, inkasovala po voleji Pavelky z rohového kopu. Za další tři minuty mohl obrat dokonat Hložek, jenže sparťanský supertalent místo napnutí síle málem rozpůlil břevno.

Zbývající půlhodina už mnoho vyložených šancí nenabídla. Střídající útočníci Chramosta i Pulkrab se sice tlačili do příležitostí, oproti první půli nicméně zůstali oba gólmani celkem v klidu. A jak ostatně přiznal v pozápasovém rozhovoru trenér Letenských Vrba, body se dělily zaslouženě.

Autor: Ondřej Vaculík

Komentáře (5)

Přidat komentář
Filip236

1:3

Reagovat
Milan DW

2:1

Reagovat
Fikus19

0x2

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
podnebný

Gólů do šatny tam Spartě padá docela dost. Jako by nestačili s dechem nebo s pozorností. Když chtějí někdy útočit na titul nebo na LM, pak musí stupňovat tempo až do závěrečného hvizdu.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele