základní část, 15. kolo
20.11.2021 18:00 CET
2 : 2
(0:2)

Reportáž

Plzeň neudržela dvougólový náskok, po pauze Baník dotáhnul Klíma

Zápas dvou odlišných poločasů byl k vidění v hitu sobotního programu FORTUNA:LIGY v Ostravě. Plzeň tam po gólech Mosquery s Beauguelem vedla už o dvě branky, po přestávce však na konečných 2:2 srovnal Klíma.

První větší příležitost se zrodila na straně Západočechů. Po chybě Budinského střílel do poloodkryté klece Kopic, gólman ale svou chybu napravil a míč ještě stihl vyrazit. Pak taktovku přebrali Baníkovci. Nejprve po Kaločově pobídce pálil jen těsně vedle Kuzmanović, vzápětí sice Almási skóroval, nicméně situaci předcházel jeho vlastní ofsajd.

Namísto toho se dokázali prosadit hosté. Výborný Janoškův dlouhý pas si našel Havel, který od rohového praporku odcentroval. Juroška nedokázal uhlídat Jhona Mosqueru, který hlavou zatloukl míč do sítě.

Po půlhodině hry přišla další kritická situace pro Slezany. Souboj Ndefeho s Kopicem nejprve zůstal bez povšimnutí, nicméně po zhlédnutí opakovaných záběrů sudí došel k závěru, že Ndefe Kopice přišlápnul a kopala se tak penalta. Té se ujal Jean-David Beauguel, směr jeho rány sice Budinský vystihnul, gólu ale nezabránil.

Ještě před odchodem do šaten mohl Beauguel rozdíl ve skóre zvýšit, nicméně zamířil mimo prostor tří tyčí. Po návratu ze šaten naopak aktivněji působili Ostravští. Nejprve po Azevedově přiťuknutí napálil Kaloč břevno, poté se řešilo, zda viktoriáni nezahráli ve vlastním pokutovém území rukou.

Ve čtyřiašedesáté minutě dokázali domácí znovu dostat balón do sítě, ani napodruhé ale trefa nebyla uznána. V úvodu akce, na jejímž konci Fleišman s přispěním bránícího hráče skóroval, totiž bylo rovněž postavení mimo hru. Zanedlouho se už ale obecenstvo dočkalo i regulérní branky. Ndefe našel v pokutovém území Jiřího Klímu, který si dokázal poradit s Hruškou a dostat svůj tým na rozdíl jednoho gólu.

A sám Jiří Klíma také dokázal srovnat. Tentokráte jej pěkným pasem za obranu našel Sor, Klíma pak tvrdou ranou propálil brankáře a běžel se radovat. Vrátit Plzni vedení mohl bleskově Bucha, jenže po dobrém centru pálil příliš vysoko.

Viktorka tak v průběžné tabulce nedokázala předstihnout Slavii, navíc hrozí, že ji zítra předběhne Sparta, nebo Slovácko, pokud jeden z nich ve vzájemném duelu zvítězí. Baník si vzhledem k remíze Hradce Králové udržel svůj čtyřbodový náskok na páté pozici, navíc má stále zápas k dobru.

Autor: Martin Vejdělek / isport.blesk.cz

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Oslabené sestavě Plzně, Plzeň i tak Plzeň vyhraje o gól o gól 1:2

Reagovat
ondrasch77

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele