základní část, 13. kolo
31.10.2021 15:00 CET
2 : 2
(0:1)

Reportáž

Sparta neudržela vedení a po penaltové show remizovala s Baníkem

Vyhecovaný duel mezi Baníkem a Spartou vítěze nepřinesl. Slezané se oproti předchozím zápasům proti rivalovi z Letné vzmužili, byli rovnocenným soupeřem, nakonec však na poslední chvíli zachraňovali bod za remízu.

První půle vyšla lépe hostům z hlavního města, avšak domácí krátce po změně stran srovnali krok. Poté rozjel velkolepou show hlavní sudí Ondřej Berka, jenž odpískal hned tři penalty. Dvě z nich kopala Sparta, přičemž proměnila pouze jednu, ta ale Letenské poslala do vedení. Nicméně Ostravané svou ojedinělou šanci z penaltového puntíku využili a body se mezi obě mužstva dělily.

Slezané hráli dobře již v prvním poločase, v úvodu se ale museli mít na pozoru. Již ve čtvrté minutě totiž vystrašil vítkovický stadion, jenž poslal dost vlažnou přihrávku na vlastního brankáře Budinského. Náhrada za indisponovanou jedničku Laštůvku ovšem nevděčnou situaci zvládla a před dotírajícím Peškem odkopla merunu do zámezí. Za dalších sedm minut si již Budinský připsal tradičnější zákrok, když rukavicemi vyrazil střelu Hancka z přímého kopu.

Poté už se začal vepředu ukazovat také Baník. Ve 13. minutě se po centru Ndefeho natahoval Buchta, avšak jeho zakončení (dost možná z ofsajd) se mezi tři tyče nevměstnalo. Nedlouho poté hlavičkoval ze slibné pozice Tetour, jenže na gólmana Sparty Nitu si nepřišel.

Po půlhodině hry ovšem domácí zmrazila inkasovaná branka. Ta se zrodila po hlavičkovém souboji Hložka a Pokorného, z něhož lépe vyšel první jmenovaný. Hložkova hlavička našla nabíhajícího Peška, jenž utekl Svozilovi a zakončením k tyči poslal Spartu do vedení. Těsně před odchodem do kabin ještě Pražané přečkali sehraný signál Baníku z rohového kopu, po němž Nitu provětral Kuzmanović.

Pět minut po přestávce už ale rumunský strážce svatyně lovil míč ze sítě, když nedosáhl na křižnou ránu Buchty po rychlém protiútoku. Letenští si vedení mohli vzít v 64. minutě, jenže zakončení Dočkala vykopl za Budinského zaskakující Fleišman. Vzápětí se na hosty zprvu usmálo štěstí, když se Hancko natlačil do vápna před Jurošku, jenž levého beka Sparta zezadu srazil k zemi. Nařízenou penaltu ale zahodil Dočkal, který nechal vyniknout Budinského.

Za pár már minut mohli Pražané složit reparát poté, co videorozhodčí odhalili Almásiho hru rukou před vlastní bránou. Tentokrát si penaltu vzal do gesce Hancko, který už nedal Budinskému šanci — 1:2. Baník se ovšem nevzdal a v 76. minutě měl obrovskou šanci na druhý gól, jenže Almási trestuhodně promáchl a pokus Ndefeho zastavil blok hráčů v rudých dresech stojící na brankové čáře.

Nutno říct, že si Slezané minimálně bod zasloužili. A tak nakonec trochu z milosti dostali rovněž příležitost v podobě pokutového kopu. Zakončení Álmasiho po chybě Nity sice Dočkal zablokoval, dle názoru arbitra Berky však zároveň útočníka Baníku fauloval. Následného penaltového úkolu se ujal Tetour, který poslání splnil a zařídil dělbu bodů.

Autor: Ondřej Vaculík

Komentáře (9)

Přidat komentář
Filip236

0:2

Reagovat
standa91

Mocny banik smete malomocnou Sralticku..

Reagovat
mario23

Reagovat
mario23

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Dekujeme Berkovi a Dočkalovi

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

viděl jsem záběry Sparta neměla kopat ani 1 penaltu je to hnus

Reagovat
podnebný

Sparta mě zklamala především zbytečnou ztrátou dvou bodů a mizerným výkonem kapitána Dočkala, který je schopný něco uhrát maximálně jen proti Teplicím nebo Karviné. Měl by sám uvážit, kde má být jeho budoucnost, ale áčko Sparty už by to být nemělo. Jeho poslání by mohlo být trénovat žáky nebo dorostence.

Reagovat
podnebný

I tentokrát ztratila Sparta 2x vedení, asi mají nastavenou fyzičku jenom na jeden poločas. Takhle se vstupenka do LM nikdy nepodaří a nedivím se, že si Křetínský shání lepší živnost.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele