základní část, 30. kolo
20.04.2022 18:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

David Buchta (© youtube.com)

Baník díky mladíkům pookřál a zaslouženě přemohl Jablonec

Jedním z nejsympatičtějších výkonů za poslední dobu se prezentoval Baník proti Jablonci. Realizační tým Slezanů vyslyšel volání fanoušků a dal šancí mladým nadějím, které měly svůj podíl na hubené výhře. Jedinou trefu nicméně zařídili již ostřílení fotbalisté.

Vedle Jaroně, který dostal v základní sestavě důvěru již v minulém kole na půdě Plzně, pobíhal tentokrát od první minuty na trávníku také Smékal. A právě mladý útočník o sobě dával hodně vědět. Nejprve však přihlížel úspěšné akci zkušenějších kolegů. Fleišmanovu přihrávku v 11. minutě z obranu nezastavil stoper Jablonce Martinec, načež měl Buchta čas k úspěšnému obloučku přes gólmana soupeře Hanuše, kterým tak poslal Baník do vedení.

Náskok Ostravanů mohl v první půli hned dvakrát navýšit Smékal. ten se k zakončení dostal vždy po rohovém kopu a zejména s první hlavičkou měl Hanuš hodně práce. Zatímco v prvním případě připravil palebnou pozici centrující Fleišman, podruhé poslal balón od rohového praporku Buchta. Smékal si opět našel prostor, tentokrát ovšem kulatý nesmysl skončil přímo v náruči Hanuše.

I po změně stran se Smékal ještě jednou blýskl, když na zteč vysunul podobně mladého Šína. Další talent v dresu Baníku ukázal svou drzost a šikovnost zároveň, když obehrál Hanuše a užuž pálil do odkryté klece. Radost nicméně Šínovi překazil Surzyn, kvůli jehož bloku skončil balón na tyči. Jablonec se však nezmohl na žádnou kloudnou odpověď a všechny tři body tedy zaslouženě zůstaly v Ostravě.

Autor: Ondřej Vaculík

Komentáře (5)

Přidat komentář
Elmas

1:0

Reagovat
Alan

0:1

Reagovat
ondrasch77

Autor preview má literární sklony pro pohádky (alespoň podle použitých slov a příměrů)

Za Jablonec pravděpodobně nenastoupí Zelený, který měl problémy v druhém poločasu se Slavií.

Nicméně 1:2, ve Vítkách vyhráli i slabší týmy

Reagovat
HorajzmAmmann

Reagovat
ondrasch77

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele