základní část, 30. kolo
20.04.2022 18:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Slovácko proti Liberci vysvobodil Jurečka, který se stal nejlepším střelcem základní části

Slovácko si proti Liberci vytvořilo šancí snad na tři zápasy, a přestože ze hry nakonec neudeřilo, přemohlo Slovan dvěma brankami. Domácí si totiž pomohli pokutovými kopy, které vždy využil Václav Jurečka. Útočník Moravanů se zároveň díky svému příspěvku stal nejlepším střelcem základní části ligy.

Řadu příležitostí ke skórování měl především druhý z forvardů celku z Uherského Hradiště. Po pobídce od Reinberka se Cicilia ještě zastřeloval, postupně se ovšem vytáhlý fotbalista čím dál víc přibližoval přesnému zásahu. Například po centru Holzera si připravil balón na střelu levou nohou, tu nicméně zastavil gólman Liberce Vliegen. V ještě větší tutovce se Cicilia objevil po pasu od Petržely, jenže dobře postavený Vliegen hlavičku soupeře zneškodnil.

Snad jedinou nebezpečnou ránu Severočechů v první půli vyslal pohotový Júsuf, mířil však přesně do míst, v nichž operoval připravený brankář Slovácka Borek. Poté už se dopředu opět hnali domácí. Kalabiškovi se dokonce podařilo překonat Vliegena, oblouček levého beka ale zastavil dobíhající zadák Slovanu Gebre Selassie. A přáno dál nebylo ani Ciciliovi, jenž po rohovém kopu otřel další zakončení hlavou o břevno.

Moravany tak paradoxně spasil záložník Liberce Višinský, který při standardní situaci stáhl ve vlastním pokutovém území k zemi Reinberka. Uherskohradišťští tak dostali k dispozici penaltu, kterou střelou k tyči s přehledem proměnil Jurečka. Těsně před přestávkou pak měl Vliegen ještě co dělat s volejem Holzera.

Druhá půle pokračovala ve stejném duchu jako ta první. Příležitosti opět pálil Cicilia, jehož i po centru Daníčka vychytal Vliegen. Po hodině hry se ovšem k Višinskému připojil další nešťastník oblékající modrý dres. Havlíkův pas totiž trefil ruku Michala, a tak Slovácko opět kopalo pokutový kop. Jurečka zvolil stejné řešení jako při své první exekuci, Vliegen mu na to opět skočil a domácí vedli 2:0.

Až v závěru se blízko skórování dostali také hosté. Borek si ovšem poradil jak se zakončením Mikuly, tak i se střelou Rabušice. Liberec tak zůstal ve středu tabulky a neposunul se na šesté místo. Slovácko naopak dál bezpečně hájí skvělou čtvrtou pozici.

Autor: Ondřej Vaculík

Komentáře (4)

Přidat komentář
kecipep

2:0

Reagovat
Elmas

0:0

Reagovat
tlaci

2:1

Reagovat
Alan

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele