o titul, 5. kolo
15.05.2022 17:00 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Slovácko si před pohárovým finále snadno poradilo s Hradcem Králové

Hradečtí "Votroci" budou na nováčkovskou sezónu jistě vzpomínat v dobrém, závěrečné utkání se jim nicméně příliš nepovedlo. V Uherském Hradišti totiž od tamního Slovácka inkasovali celkem třikrát. I tak Východočeši skončili v tabulce šestí, Moravané si pak dalším vítězstvím pojistili páté místo.

Slovácko poprvé zahrozilo v páté minutě, kdy po dlouhém autu od Sadílka pálil těsně vedle brány Kohút. Na druhé straně zahrozil za dalších pět minut Kohút, ani on nicméně po centru od Klímy nemířil přesně. Domácí se do vedení dostali těsně před půlhodinou hry. Hofmanna nejprve v pokutovém území Votroků fauloval Kodeš a nařízený pokutový kop proměnil Daníček.

Mezi přesné střelce se mohl zapsat také Sadílek, jeho technický obstřel ze 36. minuty nicméně prosvištěl nad břevnem. O dvě minuty později toužil svůj druhý zásah přidat Daníček, zakončení mu ale na poslední chvíli překazil jeden z bránících hráčů. Těsně před odchodem do kabin mohl zničehonic vyrovnat Soukeník, jenže po centru z levé strany netrefil odkrytou část brány Moravanů.

Sedm minut po změně stran se skóre měnilo podruhé. Kohút si po přihrávce od Ljovina přehodil míč na levačku a šajtlí se trefil přesně k tyči. Na druhé straně hřiště toužil po korekci stavu Prekop, avšak ze standardní situace poslal balón vedle brány. Po hodině hry se za gólem hnal Tomič, radost mu ovšem překazil brankář Hradce Vízek. V 65. minutě se zaskvěl také gólman Slovácka Nguyen, jehož z dálky protáhl Rada.

V závěru se na trávník podíval také druhý nejlepší střelec ligy Jurečka, jenž si tentokrát místo přesného zásahu připsal asistenci. Kanonýr Moravanů našel v 80. minutě před bránou Vechetu, který se rychle zorientoval a donutil Vízka naposledy lovit balón ze sítě.

Autor: Ondřej Vaculík / fortunaliga.cz

Komentáře (4)

Přidat komentář
kecipep

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
oli9

3:1

Reagovat
Slovácký trojboj

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele