33. kolo
23.05.2021 17:00 CET
4 : 1
(2:0)

Reportáž

Brno se konečně rozstřílelo, doma přehrálo Opavu

Brněnská Zbrojovka se rozhodla s nejvyšší soutěží rozloučit ve velkém stylu. Již jistý sestupující nasázel v posledním domácím utkáni sezony čtyři góly Opavě, která Moravany doprovodí do druhé ligy jako nejhorší mužstvo Fortuna ligy. "Flinta" naopak vystoupala na šestnácté místo před Příbram.

Na stadionu v Srbské ulici přitom hned ve druhé minutě pálil nebezpečně hostující Holík, který ovšem přestřelil svatyni Brna. Domácí se naopak radovali z první úspěšné akce. Hladík se v 15. minutě zjevil za obranou Slezanů a poté, co prostřelil brankáře Opavy Lasáka, se mohl radovat.

Druhý přesný zásah si Zbrojovka a Hladík připsali po 20 minutách hry. Celou akci rozjel Štepanovský, jenž přehodil Lasáka, aby míč za brankovou čáru dotlačil Hladík. Za Slezany chtěl odpovědět aktivní Holík, zakončením z úhlu na přední tyč si ale nepřišel na gólmana Moravanů Berkovce.

Ve 38. minutě navázal na dvougólového Hladíka spoluhráč Růsek, který rovněž překonal Lasáka, jenže útočník Flinty se nacházel v ofsajdu a jeho zásah tedy neplatil. Těsně před odchodem do kabin pak Lasáka překonal Čermák, jenž však kromě strážce hostující svatyně přehodil také bránu samotnou.

Téměř okamžitě po změně stran mohl Hladík završit hattrick, to by však musel v obrovské šanci trefit prostor mezi třemi tyčemi. Po hodině hry se Hladík prodral z levé strany do pokutového území SFC, ani tentokrát se ale třetího zásahu nedočkal, neboť radost mu dobrým zákrokem překonal Lasák.

Místo domácích se tak v 75. minutě prosadili Opavané, jejichž rychlý protiútok zakončil přesně Helešic. Rozdíl jedné branky však vydržel sotva sedm minut, kdy na 3:1 upravil Růsek. Ten v 89. minutě také stanovil konečné skóre, když proměnil penaltu, jež byla nařízena po faulu Lasáka na unikajícího Filu. Zbrojovka vůbec poprvé v sezoně vstřelila v jednom utkání vice než dva góly. Střeleckou potenci však potřebovala mnohem dřív. Teď už gólová exploze nic moc neznamená.

Autor: Ondřej Vaculík / onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Tomtaf

V sestavě je napsáno, že Antonín Růsek byl v 84. minutě střídán Danem Jamborem, ve statistikách ovšem je, že v 89. minutě dal gól z penalty. Jak je to možné?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele