32. kolo
16.05.2021 15:00 CET
3 : 0
(1:0)
Stadión:
Ďolíček, Praha

Reportáž

Pardubice hladce porazily oslabenou Plzeň a jsou jí na dostřel

Dvě kola před koncem dělí nováčka z Pardubic od evropských pohárů tři body a úspěch Slavie v MOL Cupu. Do této situace je dostalo nedělní vítězství 3:0 nad Plzní, o které se brankami zasloužili Cadu, Černý a Surzyn.

Úvod utkání vyšel lépe hostům, Ondráška i Havla však dobrými zákroky vychytal Letáček. Pak už převzali iniciativu Východočeši, avšak Černý zprvu nezamířil ze střední vzdálenosti přesně. Proti následné Kostkově dělovce se musel předvést výborným zákrokem Staněk.

Pardubičtí se nakonec do vedení dostali v závěru první půle po brazilské spolupráci. Zpoza vápna to zkusil zajímavou střelou Ewerton, Staněk tuto sice dokázal vyrazit, ale jen ke Caduovi, který už si snadno připsal trefu. S Viktoriány bylo před pauzou ještě hůře, Kaša totiž nakopnul Tischlera do obličeje a po zásluze viděl červenou kartu.

V úvodu druhé půle byl vidět zejména Pavel Černý. Ten nejprve po Čelůstkově centru hlavičkoval nad břevno, pak už se ale prosadil. Nedůraz Hybše vedl k Solilově průniku, jeho střelu sice ještě dokázal Staněk vyrazit, avšak podruhé v zápase musel kapitulovat z dorážky právě z hlavy Černého.

Po Caduově slabší střele na Staňka se předvedl Letáček proti Šulcově hlavičce. Na pardubického gólmana si poté nepřišel ani Mihálik, naopak se ještě jednou radovali muži z města perníku. Opět na to měl část viny Hybš, který neodehrál Solilův centr a Michal Surzyn tak vsítil velmi důležitou třetí branku, která znamená pro Pardubice lepší vzájemné zápasy.

Plzeň ještě teoreticky může skončit na čtvrté příčce, reálně ale jde o bitvu čtyř týmů o pátou příčku, jež držiteli přinese evropské poháry v případě čtvrtečního vítězství Slavie v MOL Cupu. Bod za Viktorkou je Liberec, o další dva zpět Pardubice a těsně za nimi Baník.

Autor: Martin Vejdělek / isport.blesk.cz

Komentáře (1)

Přidat komentář
patrikhm

Bílek ven!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele