základní část, 30. kolo
14.06.2020 17:00 CET
4 : 0
(2:0)

Reportáž

Teplice zdemolovaly Příbram čtyřmi góly a přiblížily se k záchraně

Teplice dokázaly prolomit svou nepříznivou bilanci z posledních pěti utkání bez tříbodového zisku a po přesvědčivém vítězství nad Příbramí se vzdálily barážovým příčkám. Svého středočeského protivníka zdolaly jednoznačně v poměru 4:0 a udržely se na dvanáctém místě tabulky, na čtrnáctou Karvinou mají náskok pěti bodů. Hosté naopak nenavázali na senzační úspěch s Libercem a po výhře Opavy s Českými Budějovicemi se vrátili na poslední pozici.

Skvělou střeleckou formu z nedávné doby znovu prokázal útočník Jakub Řezníček, jenž se prosadil hned dvakrát a z předchozích sedmi střetnutí má na kontě hned šest branek. Svěřenci trenéra Pavla Horvátha ztrácejí na patnáctou Opavu dva body, více jak čtvrthodinu nedělního duelu Na Stínadlech museli dohrávat bez vyloučeného Oliviera Kingueho. Přitom Příbram nevstoupila do utkání špatně a gól mohla vstřelit již po necelé čtvrthodině.

Hrdina minulého vystoupení s Libercem Martin Nový obdržel přesně načasovanou přihrávku od Polidara, ale v nadějné pozici naprosto selhal a branku gólmana Grigara trestuhodně minul. Hosté se mohli dostat do vedení ještě jednou a to zhruba deset minut před přestávkou. Po centru Zorvana se odrazil míč na kopačku Soldáta, jehož technickou střelu z hranice šestnáctky famózně vytáhl Grigar mimo prostor tří tyčí.

Ve 39. minutě z ničeho nic skóroval Řezníček a tím naprosto změnil běh utkání. Geniální pas vymyslel David Černý, jednatřicetiletý útočník si udělal dostatek prostoru a nechytatelnou ranou překonal bezmocného brankáře Melichara. Neuběhly ani další dvě minuty a Severočeši vedli o dvě trefy. Opět v tom měl prsty Řezníček, jehož dělovku z hranice pokutového území vyrazil Melichar jen k volnému Patrikovu Žitnému a ten už měl snadnou úlohu.

Domácí se mohli definitivně uklidnit v 65. minutě, kdy se Daniel Trubač opřel do míče z patnácti metrů a krásně zavěsil k levé konstrukci - 3:0. Aby toho nebylo málo, tak o dvanáct minut později udeřil Kingue rukou do obličeje Žitného a rozhodčí Berka ho po druhé žluté kartě zaslouženě poslal pod sprchy. V nastaveném čase uzavřel gólový účet nepřehlédnutelný Řezníček, tentokráte chladnokrevně zamířil do pravého spodního rohu po nabídce od střídajícího Petra Mareše.

Autor: Viktor Sandev / ceskenoviny.cz, livesport.cz

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:2

Reagovat
John Obi Mikel

2:1

Reagovat
ondrasch77

2:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele