základní část, 1. kolo
15.07.2019 18:00 CET
0 : 1
(0:0)
Stadión:
Letná, Zlín

Reportáž

Slavia se dlouho trápila, Zlín porazila po boji

Od hráčů pražské Slavie to rozhodně nebyl přesvědčivý vstup do sezóny. Na zlínské Letné jim herně vůbec nevyšel první poločas, a i když se po pauze probrali, žádný přesvědčivý koncert to nebyl. Vítězství jim nakonec po trochu šťastné akci vystřelil Hušbauer.

Samotný začátek zápasu se nesl v poměrně překvapivém duchu. Matejovova rána nadělala Kolářovi nečekané problémy, díky čemuž se o chvíli později dostal do šance po rohu Fantiš, slávistický brankář ale svou chybu odčinil a střelu bravurně zneškodnil.

Hosté nadále hráli jako opaření, což přineslo Fastavu další příležitosti. Poznar prodloužil míč k Džafićovi, který prověřil gólmana z hodně ostrého úhlu. Nepochodil ani po následném závaru Poznar. Konečně se osmělili i sešívaní, na přední tyči hlídkující Olayinka ovšem nedokázal Součkův centr usměrnit do sítě.

Právě centrující Souček udělal deset minut před pauzou obří hrubku, když při malé domů namazal Fantišovi. Ten sice chytře obešel Koláře, avšak ku překvapení všech ho před prázdnou klecí dokázal o míč obrat Kúdela. Krátce před přestávkou se sám před Dostálem zjevil Zmrhal, avšak již podruhé v zápase napálil míč přímo do něj.

Po přestávce už převzala iniciativu Slavia, dosud největší její šancí byla hlavička Traorého po rohovém kopu, která skončila na tyči. A Trpišovského svěřenci nepochodili ani o pár minut později, když u sudího Zelinky reklamovali zákrok ve vápně na Coufala.

Hosté se konečně dočkali zhruba dvacet minut před koncem základní hrací doby, a to po hodně krkolomné akci. Ševčík si posunul míč ve vápně, ten se následně odrazil k Júsufovi a od něj našel nohy Josefa Hušbauera. Ten už se tváří v tvář Dostálovi nemýlil a i přesto, že Ševci reklamovali ruku bahrajnského kanonýra, se slávisté dostali do vedení.

Krátce na to už mohli mít dvougólový náskok, jenže po přetaženém centru pálil na zadní tyč nabíhající Coufal jen mimo. Vzrušení přišlo i při Júsufově akci. Ten si navedl balón na střed a pálil, bohužel pro něj a jeho spoluhráče jen do rukou Dostála.

Ihned po svém příchodu na hřiště se v tutové šanci objevil Alex Král, jenže sám před brankářem selhal a nechal se vychytat. Zlínští se v závěru pokoušeli o vyrovnání, nejblíže k tomu byl stoper Buchta, jehož pokus z hranice vápna byl ale zblokován.

Naopak v poslední půlminutě mohl z protiútoku pojistit vítězství Zmrhal, jenž vypálil těsně vedle tyče. I tak si Pražané vítězství pohlídali a stejně jako hlavní konkurent z Plzně vstoupili do sezóny plným tříbodovým ziskem.

Autor: Martin Vejdělek / o2tv.cz, isport.blesk.cz

Komentáře (21)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
boryland

1:1...…………..

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
Pharrell

Reagovat
John Obi Mikel

1:7 Stanciuuuuu

Reagovat
smazaný uživatel

Boze muj vsichni vi ze to skonci s těsným vysledkem a taky tady uz muze Slavia ztratit svoje prvni body nejprve jsem uvazoval na vyhru Zlina ale dame plichtu 2:2

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Pharrell

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
ondrasch77

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
Pharrell

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:4

Reagovat
Adhol

Ve Zlíně to bude těžký přetěžký, ale věřím ve 3 body. 0:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
vanGomm

Nedávno (29.kolo) Slavia ve Zlíně prohrála,takže znovu by se ji to už nemuselo "povést".Vzhledem k tomu,že Slavia v naší lize přece jen tu kvalitu má,tak by Zlín určitě remízu bral.Očekávám výsledkově vyrovnané utkaní,ale přece jen víc věřím hostům.Tip 2.

Reagovat
Pharrell

Reagovat
waynemarkrooney

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

Zdravim, mozna blby dotaz , ale co uz . Vysila nejaka TV stanice tento match ? Nevidim ho ani v Eurofotbal TV , stejne jako predesle zapasy. Jen prvni match byl na zalozce Eurofotbal TV ( CT sport ). Diky za info

Reagovat
smazaný uživatel

O2 TV.. nemáš zač

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele