základní část, 13. kolo
29.10.2018 18:00 CET
4 : 1
(2:0)
Stadión:
Eden Aréna, Praha

Reportáž

Dukla poprvé od září padla, Slavia se vrátila do čela tabulky

I ve 13. kole dokázala Slavia zareagovat na výhru Plzně a vrátila se do čela tabulky. Dobré utkání odehrál především Stoch, jenž vsítil dva góly. Střelecky se prosadil také Olayinka, jenž v minulosti oblékal dres soupeře. Dukla v lize prohrála poprvé od 22. září.

Sešívaným chyběli vykartovaní obránci Ngadeu s Bořilem, které nahradili uzdravený stoper Deli a Zelený. Kouč Trpišovský též pozměnil složení zálohy, kde Matouška na hrotu kromě Stocha podporovali především Baluta a Olayinka. Do sestavy Dukly se po delší době vrátil levý obránce Podaný. Své místo našel též středopolař Bílovský.

Domácí vlétli do zápasu zhurta. Olayinka ve druhé minutě sklepl nákop na Matouška, jehož střelu z úhlu vyrazil brankář hostí Rada k Balutovi, jenž akrobaticky střílel vysoko nad břevno. Za dalších dvanáct minut nacentroval Olayinka a jeho pas si našel na zadní tyči zcela volný Coufal, jenž střelou z voleje poslal Slavii do vedení. O sedm minut později odvrátila obrana Dukly centr Baluty jen ke Stochovi, který se uvolnil k parádní střele levou nohou, jež skončila v šibenici Radovy svatyně. Sešívaní tedy vedli již o dvě branky.

Slavia pokračovala v aktivní hře i nadále. Ve 26. minutě sice na Balutovu pobídku nedosáhl Olayinka, k balónu se však dostal Matoušek, jenže pumlíč se od něj odrazil přímo k Radovi. Za další tři minuty po kombinaci u pokutového území přihrál Coufal skórujícímu Součkovi. Branku však rozhodčí Zelinka neuznal, neboť přihrávající obránce domácích stál v postavení mimo hru.

Třetí regulérní gól přidali sešívaní čtyři minuty po změně stran. K míči se i s trochou štěstí dostal Olayinka a jeho rána proletěla Radovi mezi rukavicemi. Poté se v útoku konečně ukázala také Dukla a v 66. minutě se radovala z branky. Miloševiće v pokutovém území srazil nedovoleně Coufal a následnou penaltu proměnil Schranz.

Domácí však inkasovaná branka příliš nerozhodila. Střelecky aktivní byl především Stoch, který se též zasloužil o čtvrtou branku Slavie. Slovenský fotbalista dostal na levé straně hodně prostoru k přípravě křížné přízemní rány, kterou zastavila až síť v bráně. Sešívané mohli přidat i pátý zásah. Ďuricovy chyby využil Škoda, jenž přihrál před bránu Frydrychovi, jenž však ve velké šanci selhal. I tak si domácí došli k pohodové výhře.

Autor: Ondřej Vaculík / onlajny.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
boryland

2:2.....................

Reagovat
John Obi Mikel

3:0

Reagovat
klokan.paul

3 nebo 4:0

Reagovat
smazaný uživatel

7:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
ondrasch77

3:1 (Tecl, Stoch gól...)

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele