základní část, 29. kolo
21.04.2019 17:00 CET
1 : 0
(0:0)
Stadión:
Letná, Zlín

Reportáž

Zlín si oslavy založení klubu zpříjemnil výhrou nad Slavií

Zlín oslavil stoleté výročí založení klubu opravdu stylově, když porazil lídra tabulky Slavii. Zatímco Moravané se po nádherné trefě Džafiće a skvělém výkonu brankáře Rakovana udrželi v prostřední skupině, náskok hostů na čele soutěže se ztenčil na čtyři body.

Do sestavy domácích se vrátil Hnaníček, jenž se hned zařadil do tříčlenné stoperské řady. Na lavičku náhradníku putoval Matejov, šanci naopak dostal záložník Džafić a útočník Vyhnal, jenž na hrotu doplnil Poznara. V základní jedenáctce sešívaných se po delší dobře objevil levý bek Zelený, zatímco Bořil se přesunul na pravou stranu. Jediného útočníka Škodu pak mělo podporovat především trio středopolařů Baluta, Hušbauer a Stoch.

A právě jeden z nových mužů na hřišti Baluta se už v šesté minutě mohl zapsat do listiny střelců. Jeho první pokus ale vyrazil Rakovan a dorážku rumunský záložník zazdil. Zlín následně převzal kontrolu nad míčem a několikrát ohrozil gólmana hostů Koláře, jenž nepůsobil příliš jistým dojmem. V sedmnácté minutě zkusil štěstí Hlinka, jenže slabou střelou minul cíl. Podobně si počínal po hlavičce z krkolomné pozice Poznar.

Slavia podnikla další nebezpečný útok po dvaceti minutách, kdy si centr z levé strany málem srazil do vlastní brány Gajić, Rakovan však dobře zasáhl. Strážce svatyně domácích si ale také vybral slabší chvilku, když ve 25. minutě málem pustil za svá záda dlouhý nákop, ovšem nakonec si i s pomocí obránců poradil. Posléze se Moravané opět připomněli v útoku, když Hlinka nebezpečně, leč nepřesně hlavičkoval po pasu z levé strany od Bartošáka.

Po půlhodině hry se ukázal také Hušbauer, jenž přízemní střelou zpoza pokutového území donutil Rakovana k těžkému zákroku. Chvíli poté se na druhé straně ocitl v obrovské šanci Poznar, jenže trefil pouze dobře postaveného Koláře. Sešívaní odpověděli v 39. minutě, kdy Zeleného hlavičku z ostrého úhlu vyrazil Rakovan. Hosté přece jen v závěru poločasu zamáčkli svého protivníka, avšak bez gólového vyústění.

Zajímavá podívaná pokračovala i po změně stran. Ve 47. minutě pronikl za obranu Pražanů Džafić a prudkou ránou z úhlu prověřil Koláře. Slavia odpověděla o dvě minuty později, když Rakovan nepřesvědčivě vyrazil Balutův centr, následně ale svou chybu napravil, když vychytal Zeleného dělovku.

V 59. minutě se diváci na stadionu konečně dočkali gólu. Postaral se o ni Džafić, jenž se z dálky opřel do míče a parádní ranou do šibenice poslal Zlín do překvapivého vedení. Sešívaní se poté jen těžko probojovávali dopředu. Až v 68. minutě se ke střele dostal Hušbauer, našel však jen připraveného Rakovana. Za další dvě minuty se v tutovce ocitl Škoda, jenže ani on si na gólmana ševců nepřišel.

Pražané v závěru tlačili, avšak naráželi na připravenou obranu domácích. Až v nastaveném čase se k zajímavé ráně dostal Škoda, ale opět ztroskotal na Rakovanovi, hlavní hvězdě Moravanů. Ševci tak po závěrečném hvizdu mohli slavit heroicky vydolované tři body.

Autor: Ondřej Vaculík / onlajny.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
vanGomm

Pokud se zase nic mimořádného nestane tak tip 2.

Reagovat
boryland

1:1............

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele