základní část, 27. kolo
06.04.2019 19:00 CET
1 : 5
(0:3)
Stadión:
Na Julisce, Praha

Reportáž

Slavia pěti góly vyplenila Julisku

Snadná práce čekala při sobotním večeru na fotbalisty Slavie. Ti během pětadvaceti minut rozhodli malé pražské derby na Dukle. Prosadili se Masopust, Stoch, dvakrát Hušbauer a Souček, na druhé straně korigoval stav Douděra.

Na začátku to přitom vypadalo, že by domácí mohli být nebezpeční, ovšem Holík z protiútoku poslal na Koláře jen propagační střelu z hranice vápna. To Slavia ztrestala. O deset minut později Škoda parádním pasem z hloubi pole vyslal před gólmana Masopusta, který si míč zpracoval a skvělou ranou ze vzduchu překonal Radu.

Dukla jako by se sesypala a druhý gól Slavii darovala. První nepovedenou přihrávku ještě stihli její hráči zachránit, té druhé se však již ujal Masopust, předložil míč Stochovi a ten propálil mezi nohama Radu. A zhruba po dvaceti minutách bylo pro domácí ještě hůř. Bořilův aut poslal Stoch na Hušbauera, jenž volejem o zem nečekaně rozvlnil síť potřetí.

O chvíli později mohli domácí korigovat, avšak Holík v tutovce opět selhal a nechal vyniknout Koláře. Neujala se ani Holendova technická střela, jež skončila těsně vedle slávistické brány. Na druhé straně ještě před poločasem zahrozil Ngadeu, když poslal po rohovém kopu hlavičku kousek od tyče.

Koncert sešívaných pokračoval po přestávce. Stoch přiklepl Součkovi, který napálil břevno, načež se k odraženému míči dostal Škoda a odhlavičkoval jej k Hušbauerovi. Ten si v klidu zpracoval a poslal míč do sítě, ačkoliv nevěřil, že se nenachází v ofsajdovém postavení. První Radův zákrok přišel až po hodině hry proti Škodově střele z otočky, na druhé straně i potřetí selhal Holík.

A Milan Škoda byl při chuti i nadále. Předvedl parádní náběh za obranu, vyhnul se obránci, avšak na Radu si nepřišel. Hráči armádního klubu se mohli radovat patnáct minut před koncem. Kolář odkryl prostor na přední tyči, kterého využil z křídla postupující Douděra a rozvlnil síť za zády slávistického gólmana.

Hosté mohli "bůra" završit několikrát, jenže Hušbauer, Stoch ani Souček nejprve neuspěli, povedlo se to až z druhého pokusu posledního jmenovaného. Po Hušbauerově rohu se Souček vyšplhal nejvýše a Radovi nedal šanci. Slavie si tak udržuje náskok na čele, který se nyní dostal již na deset bodů. Její dnešní soupeř se naopak krčí na poslední pozici a jestli se chce zachránit, čeká ho náročná práce.

Autor: Martin Vejdělek / o2tv.cz, onlajny.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Zkusim prekvapeni jara 2:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
Adhol

Nepotřebujeme nějaký drtivý vítězství, ale podcenit určitě ne. Stačí poklidná pohodová výhra a pošetřit síly na následující neskutečně náročnej program. 0:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:1 Slavie se po*ere

Reagovat
boryland

1:1...…………..

Reagovat
John Obi Mikel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele