10. kolo
13.10.2017 20:15 CET
2 : 1
(1:1)
Stadión:
Ďolíček, Praha

Reportáž

Bohemians Praha 1905 - Baník Ostrava 2:1

Už aby bylo zavedeno video! Zápas Bohemians 1905 s Baníkem Ostrava nabídl hned dvě uznané neregulérní branky, a to po jedné na každé straně. Důležitější je však konečný výsledek, Klokani dokázali otočit nepříznivý vývoj a zvítězit 2:1, načež rozdíl mezi oběma celky je již šestibodový. Autorem vítězné branky se stal Rudolf Reiter.

Utkání bylo podpořené skvělou atmosférou! Oba celky jsou známé svojí fanouškovskou základnou a v Ďolíčku to bylo hodně slyšet, ale i vidět a cítit. Hned na začátku totiž vzplál nad hrací plochou černý dým a z tribun se ozývala pyrotechnika.

Jako první si zajímavou příležitost vypracovali domácí Klokani. Záložník Mašek si dělal prostor ke střele, ale obrana Baníku mu natolik znepříjemňovala život, že domácí hráč vypálil mimo. O několik minut později bylo před Vaškem znovu živo, zajímavou pobídku obdržel Luts, ovšem v krkolomné pozici vůbec netrefil cíl.

A nakonec přišel trest, i když nutno podotknout, že neregulérní. De Azevedo poslal do vápna centr a Milan Baroš v ofsajdovém postavení vsítil první gól zápasu. Ve 33. minutě však bylo spravedlnosti učiněno za dost, lehký Lutsův oblouček poslal z voleje za Vaškova záda Jevgenij Kabajev a i v případě této krásné branky šlo o ofsajdové postavení! Závěr prvního poločasu patříl spíše domácím fotbalistům, Vaníčkovu nepříjemnou ránu lapil Vašek a Kabajevova tečovaná střela skončila pro změnu vedle.

Klokani zahájili druhý poločas lépe a v 58. minutě dokonali obrat. Obrana Baníku byla nedůsledná, po ztrátě balón se ocitl v šanci Rudolf Reiter, a i když se možná na první pohled jednalo o další ofsajd, vše bylo tentokrát z pohledu regulí v pořádku.

Bohemka vedla 2:1 a na tahu byl Baník. Vyrovnání mohly přinést standardní situace z velice dobrých vzdáleností, jenomže Hrubý trefil balón velmi špatně, takže nepřekonal zeď, a o moc lépe si nevedl ani De Azavedo, který pro změnu branku překopl. Na druhé straně zase Nečas nedosáhl na povedený centr a jednobrankový náskok přetrvával. Baník se marně snažil o vyrovnání, Bohemka se úspěšně bránila a těsný náskok nakonec udržela i během tříminutového nastaveného času.

Autor: Ondřej Linhart

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
ondrasch77

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

zitra bude kucera odvolany a jmenovany bude svedik

Reagovat
HorajzmAmmann

To ti zase řekl kdo?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele