24. kolo
14.04.2018 16:30 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Baník Ostrava - Bohemians Praha 1905 2:0

Ostravský Baník pokračuje ve skvělých výkonech z posledních dní a porazil i Bohemians. Domácí o svém vítězství rozhodli krátce po začátku druhé půle, kdy se trefili krajní obránci Fleišman a Pazdera. Ostrava se tak alesoň dočasně vyšplhala nad sestupové pozice.

Kouč Slezanů Bohumil Pánik se před týdnem radoval z vítězství na půdě bývalého zaměstnavatele ze Zlína, přesto jednou změnil vítěznou sestavu, do které se místo Jiráska probojoval Fillo. Trenér Klokanů Martin Hašek neviděl žádný důvod k tomu, aby nedal důvěru stejným fotbalistům, kteří přispěli k vítězství 5:2 nad Viktorií Plzeň.

Již v sedmé minutě ocentroval domácí Hrubý do vápna, kde míč nešikovně prodloužil obránce Bohemians Hůlka, k jeho štěstí však míč končil na tyči. Aktivní Hrubý byl při chuti i v 19. minutě, kdy se slušně opřel do voleje a jen těsně netrefil prostor, který strážil brankář Fryšták. Po půlhodině hry propadl Pazderův centr na malé vápno k Barošovi, jehož nepovedený pokus letěl vedle.

Ve 36. minutě se musel poprvé vážněji protáhnout i Laštůvka, když zlikvidoval dalekonosnou ránu, kterou vyslal Hašek. Čtyři minuty před přestávkou rozehrál Hrubý standardní situaci na hlavu Procházky, proti němuž zasáhl Fryšták. V nastavení se k dalšímu přímému kopu postavil opět Hrubý. Tentokrát to zkusil ranou přímo na branku a trefil břevno, přičemž míč se následně odrazil pravděpodobně od brankové čáry ven.

Do vytouženého vedení se Baník dostal v 52. minutě. Fillův centr prodloužil De Azevedo na zcela volného Fleišmana, který si ještě vylepšil pozici a nekompromisním zakončením málem protrhl síť. O čtyři minuty později se do Barošovy přihrávky opřel Fillo a Fryšták musel zasáhnout. Za další minutu se však míč od rohového praporku dostal k Pazderovi, jehož volej poslal Ostravu do dvoubrankového vedení.

Po hodině hry se mohl do velké šance dostat Tetteh, únik na Laštůvku mu však zatrhli navrátivší obránci domácích. Deset minut před koncem zkusil štěstí i střídající Diop, jenže přestřelil. Více než osm a půl tisíce diváků v ochozech tak mohlo slavit vítězství domácího týmu. Mužstvo z Vršovice se naopak vrací do Prahy s prázdnou.

Autor: Ondřej Vaculík / onlajny.com

Komentáře (11)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0 !!!

Reagovat
Kempes12

Reagovat
waynemarkrooney

Reagovat
Sw!fty

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

kéž by 2:1, reálně ale spíš 1:2

Reagovat
vanGomm

Tip 1.

Reagovat
ondrasch77

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Banicek to urve 2:1.

Reagovat
smazaný uživatel

Jooo!!! Banik patri do nejvyssi ligy. S tou formou se zachrani!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele