4. kolo
15.08.2015 17:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Moravské derby skončilo smírně 1:1.

Moravské derby mezi Olomoucí a Brnem vítěze nepoznalo. Zbrojovku na Hané sice poslal do vedení kapitán Zavadil, ale po vyloučení Škody se domácím podařilo srovnat, trefil se střídající Chorý. Každopádně Sigma po svém návratu do nejvyšší soutěže stále čeká na první vítězství.

Zatímco Sigma šla do zápasu s vědomím, že ještě nevyhrála, Zbrojovka si v minulém kole připsala nejtěsnější vítězství nad Slávií, celkově pak vyhrála už podruhé v sezoně. Svěřence Václava Kotala načekala na Háné vůbec lehká práce. Olomouc byla totiž v úvodu o něco aktivnější.

Už ve druhé minutě postupoval do slibné šance Vašíček, ale místo přihrávky zvolil zakončení a nedobře udělal. O několik minut později zkusil střelecké štěstí i Plšek, ale Melichárek byl na místě. Vzápětí se ozvala i Zbrojovka a užuž to vypadalo, že Pašek úspěšně zakončí, když v tom předvedl skvělý zákrok brankář Buchta.

Oba týmy se v této fázi dějství předháněly s šancemi, Petrovu střelu tečoval Vašíček a brněnský golman musel krýt. Na druhé straně zase hlavičkoval Pašek a Buchta znovu prokázal své kvality.

Pořádné vzrušení přinesl i závěr prvního poločasu. Zavadilovu pobídku lapil Buchta a Plškovu nepříjemnou střelu zlikvidoval Melichárek. I když skončil první poločas 0:0, diváci se rozhodně nenudili a do druhého dějství se bylo na co těšit.

Jeho úvod byl sice opatrnější, ale v 68. minutě se konečně poprvé změnilo skóre. Všemu předcházela další zmařená šance Sigmy, když Ordoš trestuhodně minul branku. Zbrojovka to hned z následné akce potrestala: Michal Škoda dostal ve vápně spoustu času, stihl si všimnout ještě lépe postaveného Pavla Zavadila a ten střelou z první, prakticky z penaltového puntíku, poslal Zbrojovku do vedení!

Sigma byla v těžké pozici, ale rozhodně se ještě nevzdávala. Čtvrthodiny před koncem zápasu uviděl naprosto zbytečnou červenou kartu Michal Škoda, když přiběhnuvšího Rajnocha povalil nepochopitelně na zem. A zkrat tohoto útočníka vyšel Zbrojovku draho. V 83. minutě vracel přetažený centr do vápna hlavou Plšek a Tomáš Chorý, který v tu dobu byl na hřišti jen sedm minut, srovnal na 1:1. Hanáci ještě vycítili šanci na zvrat, ale skóre se až do závěrečného hvizdu už nezměnilo.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Tip 1...2:0

Reagovat
smazaný uživatel

nuda 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
jewix

0-1.

Reagovat
smazaný uživatel

Hodně vyhecovanej zápas hodně faulu hodně karet Tip : 1-1

Reagovat
smazaný uživatel

To sedlo!!! vsadit na karty (třeba 5 a více) a přesný výsledek a jsi v balíku.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Frank Lampard 8

Tak musím říct, že se mi zatím velmi líbí výkony Uroše Radakoviče. Snad mu to, co nejdéle vydrží a Sigma na něj uplatní opci.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele