28. kolo
07.05.2016 15:30 CET
1 : 2
(0:2)

Reportáž

Baník Ostrava - Bohemians Praha 1905 1:2

Definitvní záchranu slaví Klokani. Bohemians neponechali nic náhodě a jistě sestupující Baník porazili na jeho půdě brankami Havla a Bartka 2:1. Pražané si vytvořili dostatečný náskok už do poločasu, ve druhém dějství jen snížil z pokutového kopu Hrubý.

Baníkovci měli na jaře rozhodně povedenější starty, než ten, který se udál v zápase s Bohemians. Milan Havel prakticky hned z první šance Klokanů neomylně zamířil a plány Baníku loučit se s nejvyšší soutěží důstojně dostaly vážnou trhlinu. Přitom bezprostředně první minuty byly ve znamení domácí převahy, ale rychlý gól všechno změnil. O chvíli později mohl zvyšovat už na 2:0 Schick, toho ale výborným zákrokem vychytal Šrom. V 19.minutě pak trestuhodně netrefil odkrytou branku Acosta a s obranou Baníku to vypadalo na pováženou.

Domácí se sice hry směrem dopředu nezalekli, ale akce vedená Hrubým skončila na Zlámalovi. Po hříchu to byla jen jedna z mála útočných akcí Baníku, hra se totiž opět přesunula před Šroma. Mosquera před koncem poločasu prováhal ideální čas k zakončení a pak už z úhlu stihl trefit jen boční síť. Hosté se ale i tak dočkali, v nastavení prvního poločasu ustál souboj Bartek a potupnými jesličky zvýšil už na 2:0.

Vlastimil Petržela se pro druhý poločas rozhodl hned k dvojímu střídání a Baníku to okamžitě přineslo ovoce. Šmíd fauloval ve vápně Šašinku a z pokutového kopu snížil na rozdíl jediné branky Robert Hrubý! Baník se ale do dalších šancí nedostával a naopak více hrozili Bohemians. Když se v závěru zápasu neujala Akulininova šance, vyhráli Bohemians 1905 2:1 a mohou slavit jistotu záchrany.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:2 2

Reagovat
pawelFCB

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele