29. kolo
23.05.2015 17:15 CET
4 : 0
(2:0)

Reportáž

Vysočina Jihlava - Slovan Liberec 4:0

Vysočina Jihlava si připsala tři body, brankář Jaromír Blažek při domácí derniéře nulu a všichni mohou být spokojeni. Snad s výjimkou hostí, kteří inkasovali hned čtyřikrát!

Sudí Příhoda přivedl na hrací plochu obě jedenáctky, ve kterých za domácí tým nechyběli Blažek, Hybš, Nerad nebo Mešanovič, zatímco hosté nastoupili i s Douglasem, Soungolem či Bakošem na hrotu útoku.

První minuty mnoho fotbalové radosti nepřinesly a odehrávaly se spíše kolem středu. Po šesti minutách rozehrál standardní situaci Kukoĺ, jenže mířil pramálo nebezpečně. O chvíli později pálil Jánoš těsně vedle. Vladimír Kukoĺ se přeci jen dočkal asistence u branky, když se Jihlava radovala po dvanácti minutách. Právě Kukoĺ rozehrál rohový kop, na který si ve vápně počkal Jan Kliment a hlavičkou poslal Jihlavu do vedení!

A nebylo to rozhodně všechno, protože o pouhých šest minut později už to bylo o dvě branky. Po skvělé kombinační hře se míč dostal ke střelci první branky, který jej poslal před bránu na volného Murise Mešanoviče. Ten už neměl problém dostat míč do brány.

Míč od Klimenta sice mířil do vápna a poměrně dobře, jenže Mešanoviče, který na míč číhal, nenašel. Stejně dopadl i centr od Fulneka na stejného adresáta.Coufal hledal ve vápně své spoluhráče, ale jeho centr byl včas zastaven. Krátce před koncem první půle si brankář Jaromír Blažek, který se dnes loučil s domácími diváky, mohl připsat jen další rutinní zákrok.

Jihlava se jala ničit svého soupeře až do krajnosti. Tři minuty poté, co se oba týmy vrátily na hrací plochu, domácí udeřili potřetí. Muris Mešanovič si našel a pálil hlavou do tyče. Od ní se balon odrazil k nohám Petra Nerada, který měl úlohu poměrně snadnou a v pohodě zavěsil - 3:0.

Kliment šel přesně po hodině hry sám na brankáře Lukáče a dokonce jej přehodil, ale nakonec nasměroval míč jen do tyče! Po hodině hry pálil těsně vedle Fulnek. Liberec byl zoufalý a místo nevýrazného Bakoše přišel na trávník Vojtěch Hadaščok. Unaveného Jakuba Fulneka dvacet minut před koncem nahradil čerstvý Augusto Batioja. Jihlava se v této fázi zápasu uklidnila a nikam se nehnala.

Překvapený Slovan Liberec neměl dostatek sil na zdramatizování utkání a působil hodně matným dojmem. To potvrdil patnáct minut před koncem ještě Haris Harba, který si na hranici velkého vápna srovnal míč na střelu a technickým pokusem překonal Lukáče. Pomohla mu i tyč.

Liberec se pokusil alespoň snížit a po rozehrávce standardní situace Martin Frýdek trefil tyč! Liberec ještě minutu před koncem málem pokazil domácí derniéru brankáři Blažkovi, který musel likvidovat zajímavou hlavičku Lukáše Kaisera. Vše zvládl a dnes vychytal nulu!

Autor: Ondřej Pražák / onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
vanGomm

Hosté se zřejmě soustředí na finále poháru.Tip tedy 1.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele