30. kolo
30.05.2015 17:15 CET
5 : 1
(1:1)

Reportáž

Slovan Liberec - České Budějovice 5:1

Fotbalisté Slovanu Liberec pokračují ve vítězné euforii a po vítězství v poháru si připsali i výhru nad Českými Budějovicemi. Slovan nezačal utkání dobře, poprvé inkasoval, jenže poté soupeři nastřílel hned pět branek! Zápas s Budějovicemi byl zároveň posledním na lavičce Slovanu pro Davida Vavrušku.

Kouč, který zajistil Slovanu záchranu i účast v evropských pohárech pro příští rok, se s vedením nedohodl na prodloužení smlouvy a míří do Teplic, kde pro změnu končí Petr Rada.

Slovan nevstoupil do zápasu vůbec dobře, první půlhodina hry sice byla vyrovnaná, ale pak domácí inkasovali. Fleišman vyrobil hrubku a toho okamžitě využil Michal Řezáč. Ten obešel brankáře Lukáče a znovu se poradil i s navrátivším se Fleišmanem - 1:0 pro České Budějovice. Liberec okamžitě zahájil ofenzívu. Breznaník ještě minul branku, ale krátce na to už byl úspěšný Josef Šural. Frýdek mu ve vápně dobře připravil palebnou pozici a Šural se nemýlil - 1:1.

Do druhého poločasu vstoupili lépe domácí, v 58. minutě sklepl Bakoš balón na Šurala a ten vstřelil svůj druhý gól v zápase - 2:1 pro Liberec. Slovan tedy otočil nepříznivý vývoj a v podstatě do konce zápasu na hřišti dominoval. Breznaník ve své další tutovce selhal na Křížkovi, ale v 76. minutě si vše vynahradil a vstřelil třetí gól Slovanu. Slovenský forvard si počkal na odražený balón a parádní volejem krásně překonal Křížka!

Následně se obrana Dynama úplně sesypala a Liberec udeřil ještě dvakrát. Šural při rychlé akci vybídl Fleišmana a ani on se nemýlil - 4:1. Minutu před koncem zápasu pak završil výsledek na konečných 5:1 Vojtěch Hadaščok. Fleišman mu poslal na malé vápno přízemní centr a Hadaščok pohotově pod břevno zakončil.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

6:2

Reagovat
smazaný uživatel

4:0 Pavelka, Bakoš, Delarge, Bréza

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele