5. kolo
23.08.2014 17:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

FC Hradec Králové - 1. FC Slovácko 2:0

Bez jedné minuty takřka 400 minut trvalo hradeckým Votrokům, než vstřelili v letošní sezoně prvoligový gól. Podařilo se to až Pavlu Dvořákovi a hned z toho bylo i premiérové vítězství. Pojistku na 2:0 vstřelil dvacet minut před koncem Emir Halilovič. Slovácko dnes doplatilo na neproměňování šancí, zejména v prvním poločase.

Na Hradci bylo jasně vidět, že chce co nejdříve prolomit střelecké trápení a v kolonce počtu vstřelených branek vymazat potupnou nulu. Po patnácti minutách donutil Štípek k těžkému zákroku Heču, což bylo vyústění dlouhého tlaku. Udeřit mohlo i na druhé straně, Kerbr místo přihrávky volil zakončení a nejspíše neudělal dobře. Koubek jeho pumelici zlikvidoval a bezbrankový výsledek nadále trval. Další velmi solidní příležitost si vypracoval Halilovič a poté, co práskl do míče, příliš nescházelo. Na opačné straně zase Kalouda nevyzrál na Koubka a totéž platilo o dorážejícím Kerbrovi.

Bez jedné minuty skoro 400 minut trvalo, než se Votroci střelecky prosadili. Štípek si ve vápně udělal "dobrý den" z Heči a poté na malé vápno předložil jistý gól Dvořákovi. Hradec vedl 1:0 a mohl si výrazně oddechnout - střelecká abstinence byla prolomena. Jednobrankové vedení ale automaticky tři body nezaručuje a Hradec čekal ještě těžký boj.

Slovácko ale ve druhém poločase nepůsobilo dojmem, že by si z Hradce chtělo odvést alespoň bod. Naopak Votroci toužili po druhé, pojišťovací brance. Rána Kotiše měla po krásném přiťuknutí gólové parametry, ale přeci jenom scházela větší přesnost. Fanoušky Votroků definitivně uklidnil až Emir Halilovič. Po Dvořákově pasu pelášil sám na brankáře Slovácka, hokejovým blafákem se ho zbavil a neomylně zavěsil - 2:0 pro Hradec! Do konce zápasu sice stále scházelo zhruba 20 minut, ale hosté z Uherského Hradiště v podstatě rezignovali.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
HorajzmAmmann

1:2 Došek 2x

Reagovat
smazaný uživatel

Hradec uz musi dat gol..tip X...1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Po těžkém losu v úvodu není situace v tabulce pro FC HK zrovna růžová, takže tento zápas se doma pod Lízátky musí bezpodmínečně vyhrát. A taky konečně zaskórovat ... Tip 2:0

FC HK !!!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Sw!fty

Reagovat
smazaný uživatel

Konečně výhra, tip 2:1

Reagovat
vanGomm

Těžké na tipování,ale Hradec by měl po dvou domácích remízách už přece jen vyhrát.Tip 1,protože pokud bude doma stále jen remizovat,pak je to jasný sestup.

Reagovat
smazaný uživatel

Děkujeme hoši ... FC HK !!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele