14. kolo
07.11.2014 20:15 CET
2 : 2
(2:2)
Stadión:
Na Julisce, Praha

Reportáž

Dukla Praha - Slavia Praha 2:2

Slavia Praha si dnes připsala v malém pražské derby pouze bod na své konto, protože Dukla dokázala vždycky srovnat. Slavia se dostala do vedení díky brance Martina Dobrotky, na něj ale odpověděl Marek Hanousek. Jen o čtyři minuty později se však prosadil hostující Škoda. Ani to ale Slavii nepomohlo, protože na konečných 2:2 srovnal Považanec.

Do první vážné akce se dostali domácí. Matěj Hanousek poslal nádherný centr do vápna, kde se zbavil obránce Beauguel, jenže hlavičkuje mimo bránu. V páté minutě se Slavia mohla znovu jen útrpně rozhlížet, kdo v jejím středu udělal chybu. Gedeon přes Mareše vyslal Matěje Hanouska, který nic nevymýšlel a centroval. Díky Bílkovi byl sice míč odvrácen, ale k němu se dostal na hranici vápna Považanec a trefil obranu Slavie.

Slavia udeřila po rohovém kopu, i když to nejprve tak vůbec nevypadalo. První centr sice obrana domácích ještě zlikvidovala, ale napodruhé se dostal k hlavičce Martin Dobrotka, kterému se v zakončení vedlo o mnoho lépe, a Slavia vedla!

V další zajímavé akci se prezentoval Mareš dobrou kopací technikou, když trestný kop namířil přímo do vápna. Tam po hlavičkové teči jednoho ze spoluhráčů Rakovan marně sahal po balónu. Dukla se ale nevzdala a sotva se naplnila pětadvacátá minuta, skóre se vyrovnalo. Marek Hanousek si naběhl k vápnu, kde jej našel míč ze strany. Hanousek nezmatkoval, zachoval chladnou hlavu a poslal krásnou ranou míč k tyči.

Slavia si ale zanedlouho vzala své vedení zpět. Milan Škoda ve vápně číhal na vysoký míč a sám musel být v první chvíli překvapen, že jej brankář Rada neudržel. Když Radovi míč vypadl, zmocnil se jej připravený Škoda a poslal jej nekompromisně do sítě.

Po dalších deseti minutách se ale skóre měnilo znovu. Jakub Považanec si vzal míč pod patronát, prošel s ním až na hranici vápna a vypálil. Brankář Rakovan sice dělal, co mohl, ale v cestě do sítě míči nezabránil - 2:2.

Na první větší šanci druhého dějství jsme čekali deset minut. Z rychlého protiútoku se Slavia málem dočkala zajímavé šance. Po centru Nitrianského letěl míč na hlavičku Škody, ale ten neuspěl. Po hodině hry se k zakončení dostal ve středu Mareš, ovšem jeho točená střela levačkou mířila nad levým rohem mimo a Rakovan pouze jistil. Mareš se pokoušel také o další střelu, ale ta byla zastavena pozorným obráncem Latkou.

Kapitán Martin Latka mohl být hrdinou svého týmu, když se dostal k zahrávání volného přímého kopu. A nemířil vůbec špatně, protože se míč zastavil až o břevno! Stejný hráč byl také adresátem dlouhého nákopu k vápnu, ale ani vysoký stoper nedokázal uplatnit své centimetry a osobní souboj prohrál. Dukla je na šestém místě, Slavia o tři příčky níž.

Autor: Ondřej Pražák / onlajny.cz

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Pražské derby skončí remízou 1:1.

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
Puskas

Hlavní bude bodovat - nejlépe plně - v Budějovicích.

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele