18. kolo
28.02.2014 20:15 CET
2 : 1
(2:0)
Stadión:
Eden Aréna, Praha

Reportáž

Slavia napravila ostudný debakl a doma těsně porazila Duklu

Odpověď na pětibrankový výprask na půdě olomoucké Sigmy se pražské Slavii podařila, když svěřenci Miroslava Koubka zvládli derby s Duklou a zapisují si tak důležité tři body. SKS zůstává ve středu tabulky, zatímco armádní mužstvo nadále pomýšlí na evropské poháry.

Utkání se rozjíždělo pozvolna. Jako první zahrozil po deseti minutách Mareš, ovšem jeho ránu zablokoval obětavý Dostál. Vzápětí se Dukla u sudího Fraňka dožadovala odpískání pokutového kopu za zákrok Smejkala na Pospěcha, ovšem rozhodčí nechali hru volně plynout!

Rozhořčení hostů bylo záhy ještě výraznější: Boudjemaa rozehrál míč od rohového praporku, Smejkal se tentokráte pro změnu dokázal Pospěchovi "utrhnout" a následně hlavou poslal kulatý nesmysl na místo určení - 1:0! Jinak ale mnoho zajímavých akcí přítomní diváci neviděli a hra se odvíjela především ve středu hřiště. Pospěch poté na Čontofalského nevyzrál.

Minutu před koncem prvního dějství ale na jednu pohlednou fotbalovou akci přeci ještě došlo: Boudjemaa vystihl chybnou rozehrávku soupeře, proběhl s míčem na kopačkách až na útočnou polovinu a poté s milimetrovou přesností oslovil nabíhajícího Necida, jenž střelou k tyči zvýšil na 2:0. Pro slávistického odchovance se jednalo o první branku po svém návratu.

Také druhých čtyřicet pět minut nenabídlo nikterak strhující podívanou. Zmrhal prostor branky nenašel, zatímco Pospěchovi, který už dokázal překonat slovenského brankáře, zkazil radost vracející se Gecov, jenž balón snášející se do branky vykopl! Ke střele se odhodlal také Mareš, ale mířil nad branku. Akcie Dukly podpořil zhruba dvacet minut před koncem Vošahlík, který se nechal po druhé žluté kartě naprosto zbytečně vyloučit. Následovalo závěrečné drama...

...Čontofalský měl během krátké chvíle na kontě hned dva životně důležité zákroky, přičemž jeden z nich si připsal proti Škodovi, který při snaze o odvrácení míče zacílil na vlastní branku! Tým z Julisky se nakonec dočkal zásluhou Pospěcha alespoň snížení, ale to bylo vše - 2:1.

Autor: Jiří Vojík / fotbal.idnes.cz

Komentáře (15)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
Sw!fty

Reagovat
smazaný uživatel

Dukla musí

Reagovat
mario23

1:2

Reagovat
Losinho

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

To bude zase slávistickej nášup. Trochu se dívím tipu EF a celkově kurzům. Dukla dost posílila a Slavia v prvním jarním kole potvrdila svůj cirkus.

TIP 1:2

Reagovat
cepinzcegamy

přesně tak, chytráčku

Reagovat
Filip12

0-10

Reagovat
smazaný uživatel

1X 0:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to se asi blíží konec světa,

Slavia vyhrála, v pekle padá sníh a z nebe padají nahý ženský..

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Sw!fty

tak už aby zapršelo

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele