14. kolo
11.11.2013 18:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Očekávané střetnutí Teplic s Libercem nabídlo bodovou dělbu

Závěrečný šlágr čtrnáctého kola Gambrinus ligy mezi Teplicemi a libereckým Slovanem vítěze nepřinesl a pořadí na čele tabulky se tak nemění. Oboustranně zajímavá podívaná přinesla dostatek šancí, ovšem jejich proměňování zaostávalo a výsledkem je remíza 1:1.

Domácí ekipa měla hned několik motivačních prvků: FKT chtělo navázat na skvělé výsledky před vlastními fanoušky (šest vítězství), zároveň se svěřenci Zdeňka Ščasného hodlali rehabilitovat za porážku na Letné (2:0) a navrch museli dokázat, že se obejdou bez dlouhodobě vyřazeného kanonýra Aidina Mahmutoviče, který pro letošní sezónu, vinou zranění kolena, dohrál.

Aktivní nástup mohl teplickým hráčům přinést kýženou odměnu již po pěti minutách hry, ovšem Litsingiho pokus těsně před brankovou čarou odvrátil pozorný Kušnír! Tým zpod Ještědu kontroval o chvíli později, kdy se po ráně Šurala, kterou zastavil omilostněný hříšník Jablonský, dožadovali odpískání pokutového kopu, ale rozhodčí Ardeleánu něco takového nereflektoval. Vzápětí mohl z rychlého kontru trestat Salami, avšak ostrou dělovkou Kováře nenachytal.

Defenzivní linie Slovanu byla pod neustálým tlakem, který mohl zužitkovat pro změnu také Nivaldo, ovšem mičudu směřující do branky doslova za minutu dvanáct odvrátil Kováč! Hned dvakrát se poté do hlavní role obsadil Vachoušek - ostřílený rutinér nejdříve nedopravil do sítě míč po hlavičce Salamiho, která se odrazila od břevna Kovářovy branky, a posléze dalekonosnou střelou zacílil jen do vnější tyče hostující svatyně! Teplice se však těsně před pauzou dočkaly: Litsingi s Táborským dopravili mičudu do vápna k Salamimu, který nadvakrát zavěsil - 1:0.

Prakticky ihned po změně stran mohl hned dvakrát zajistit kýženou pojistku Litsingi, ovšem konžský tahoun domácího výběru nedokázal opakovaně překonat skvělého Kováře! Z ničeho nic tak mohl na opačném pólu hřiště udeřit Kalytvyncev, který však pohotovou individuální akci zakončil jen do vyběhnuvšího Slavíka! Znatelný pokles tempa se však Teplicím tak jako tak nevyplatil, když čtyři minuty před koncem po Frýdkově pasu srovnal Pimpara na konečných 1:1.

Autor: Jiří Vojík / fotbal.idnes.cz

Komentáře (12)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

Zalezi na tom jak se Teplice vyporadaji se ztratou Mahmutovice...kdyby hral byla by to jasna 1...vzhledem k vytizenosti Liberce a tezkemu zapasu v Seville...ale je mozne ze bez nejlepsiho strelce ligy Liberec uhraje bod...i tak zkusim tipnout tesnou vyhru domaci..tip 1...2:1

Reagovat
monty25

1:0

Aidin bude hodně chybět, ale kluci to nějak urvou... Liberci se poslední dobou daří mnohem víc v EL, než v české lize.

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
pavel.fotbal

Reagovat
vanGomm

Tady je to přímý souboj o 3.místo a tím vstupenku do př.EL.Tip 1.

Reagovat
smazaný uživatel

Tyhle těžký zápasy umíme. Psal jsem to před Spartou a píšu to i teď! Neprohra Slovanu!

Tip: 1-2 (Rambo, Rybalka)

Reagovat
smazaný uživatel

1:1 (Ljevaković - Pavelka)

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Filip12

vidím to jasně =neprohra domácích jakkoliv

Reagovat
mario23

Teplice budou doma hrát útočněji a to by mohlo být plus pro Liberec, který by mohl hrzit z brejků, ale snad to bude dobrej zápas, celkově bych asi tipnul neprohru hostů, tip 1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele